Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Δήμος και ΔΕΔΔΗΕ να σταματήσουν την “κολοκυθιά” με τα τέλη των επιχειρήσεων!

Δύο φορές, σε σχετικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θέσαμε το θέμα της μη καταβολής – επιστροφής των τελών ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων (δηλαδή και των εμπορικών) που σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2020, αλλά και τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να καταβάλουν οι πάσης φύσεως επιχειρήσεις στο Δήμο κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα – μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ – τα εν λόγω τέλη καταβάλλονται κανονικά!

Ο Δήμος διατείνεται ότι έστειλε – πλήρη άραγε; – λίστα στον ΔΕΔΔΗΕ τον Αύγουστο του 2021 και ο ΔΕΔΔΗΕ… μάλλον δεν γνωρίζει τίποτα! Τι ακριβώς συμβαίνει; Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου, θεωρούμε ότι πρέπει να αναλάβει δράση στο παραπάνω σοβαρό θέμα που άπτεται της επιβίωσης εκατοντάδων επιχειρήσεων του Δήμου μας.

Αυτό είναι το μείζον ζήτημα για όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου μας σήμερα και όχι αν πρέπει να ξεκινήσει τώρα ή αργότερα η κεντρική πλατεία… Κάποιοι πρέπει να αναλογίζονται ότι τα δημόσια και ιδιωτικά έργα έχουν ρήτρες εκτέλεσης αφ’ ενός και αφ’ ετέρου ας προβληματιστούν εάν από την τελική έκβαση του έργου, η πλατεία μας θα είναι πιο ελκυστική στους πολίτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους ίδιους.      

                                  Πάνος Παπαδόπουλος

                                  Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»