Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση προγράμματος και αφίσας Εορτών Εξόδου

Το πρόγραμμα και την αφίσα των Εορτών για τα 191 Χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων παρουσίασαν απόψε στην αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας (Πινακοθήκη) ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δημήτρης Μπουσμπουρέλης και η Αντιπρόεδρος κυρία Σοφία Λαναρά.
Οι Εορτές Εξόδου ξεκινούν το Σάββατο 25 Μαρτίου και θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, περιλαμβάνοντας εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την Αθήνα και το Βόλο. Συμμετέχουν δε κορυφαίοι φορείς, όπως επίσης η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

   Όπως σημείωσε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, η αποψινή παρουσίαση του προγράμματος, αποτελεί το επιστέγασμα μιας συντονισμένης προσπάθειας τόσο του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου, όσο και συμπολιτών μας, που έχει ως στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των Εορτών. Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται σ αυτό είναι επιλεγμένες και αντιπροσωπευτικές του ύφους, της ποιότητας και της αισθητικής που επιβάλλεται.
   Στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων αναλυτικά, αναφέρθηκαν ακολούθως ο κ. Δ. Μπουσμπουρέλης και η κυρία Σοφία Λαναρά.
   Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του αποτελέσματος του πανελληνίου διαγωνισμού για την αφίσα των Εορτών Εξόδου, όπου διακρίθηκε η δημιουργία του κ. Σπύρου Κιτσινέλη. Επίσης, τον Δημογέροντα Χρήστο Καψάλη θα ενσαρκώσει κατά την αναπαράσταση της Ανατίναξης ο κ. Θωμάς Θεοφιλάτος.
   Τιμώμενη χώρα θα είναι η Πολωνία, καθώς και η αδελφοποιημένη Κοινότητα Σαμαρίνας. Την Κυριακή 9 Απριλίου, τις Εορτές θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.