Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Σχετικά με τη συγκρότηση της «Επιτροπής 2026»

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, δεν αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Εορτασμού των 200 χρόνων της Εξόδου. Μια απλή ματιά στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημήτρη Πετρόπουλου, καθώς και στο σχετικό βίντεο της συνεδρίασης, αρκεί για να φανεί του λόγου το αληθές.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η «Συγκρότηση ολιγομελούς προπαρασκευαστικής Επιτροπής υπό προθεσμία, για την επέτειο των διακοσίων ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου», λόγω «έλλειψης προσωπικού στο συγκεκριμένο τομέα» και με «ημερομηνία λήξης η οποία προτείνεται να είναι η 31/7/2024».

Κώστας Λύρος : Δεν εκπροσωπεί την Ιερή Πόλη η συσταθείσα Επιτροπή 2026


Είναι οδυνηρό όταν το μεγάλο για την πόλη και το Δήμο μας ιστορικό γεγονός της επετείου των 200 ετών από την ΕΞΟΔΟ «ξεπέφτει» στο βωμό των εξυπηρετήσεων. 

Εσωστρεφής και με σκοπό την αποπληρωμή δεσμεύσεων τα χαρακτηριστικά της Επιτροπής για το 2026, που συνεστήθη  χθες.

Δεν εκπροσωπεί τις αστείρευτες, διαθέσιμες και άξιες  δυνάμεις της Ιερής μας Πόλης.

Πάνω από όλα όμως δεν υπηρετεί τις αξίες και τον ύψιστο σκοπό.

Δεν είναι αυτό το Μεσολόγγι που πάμε να δοξάσουμε!


Εκ του Γραφείου Τύπου Συνδυασμού« Δημιουργικής Ανατροπής»

Κώστας Λύρος

Επικεφαλής Συνδυασμού

Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου (2019-2023)


«ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ» 3η Συνάντηση – Οι ταβέρνες

Η «Διέξοδος» στοχεύοντας στη γνώση και διατήρηση της μνήμης όχι μόνο του Ιστορικού αλλά και του Πολιτιστικού παρελθόντος της  Ιερής Πόλης, συνεχίζει την λειτουργία της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής» και ανακοινώνει ότι η τρίτη  συνάντηση των «σπουδαστών»  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στις 7.30 το απόγευμα, στο ανώγειο του Ιστορικού της Μουσείου με θέμα τις  παλιές ταβέρνες. 

Στην συνάντηση αυτή θα μιλήσουμε και  θα συζητήσουμε  για την αρχική μορφή των δεκάδων ταβερνών της πόλης με τα παραδοσιακά βαρέλια  και την μετεξέλιξή τους σε «οικογενειακές» και ακολούθως σε «κοσμικές». 

Θα προβληθούν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, θα ακουστούν ηχογραφημένα στιγμιότυπα από διασκεδάσεις και θα γίνει αναφορά στους χορούς και λοιπές συναφείς διασκεδάσεις της εικοσαετίας 1950-1970.     

Η «Σχολή» απευθύνεται σε Μεσολογγίτες, σε αυτούς που νοιώθουνε Μεσολογγίτες αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για το τεράστιο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό παρελθόν της Πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι δεν αποστέλλονται ατομικές προσκλήσεις, ότι η είσοδος στη «Διέξοδο» είναι ελεύθερη και ότι οι συναντήσεις αρχίζουν ακριβώς στην ώρα τους.


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Επιμνημόσυνη δέηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στη μνήμη των κεκοιμημένων

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, εορτή των Αγίων Θεοδώρων, αφιερώνεται στη μνήμη των κεκοιμημένων.

Ο σεβασμός στη μνήμη τους είναι καθήκον ανθρώπινο.

Προσκαλούνται ο Λαός της Πόλης, οι Αρχές, Φορείς και Σύλλογοι να παραστούν στο Α’ Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και περί ώρα 09:15 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Σπυρίδων Β. Διαμαντόπουλος