Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Καταιγισμός τροπολογιών και αλλαγή ρόλων


«Καταιγίδα» τροπολογιών κατέθεσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι έκαναν λόγο για σαφή υποβάθμιση του Κοινοβουλίου. Μερικοί μάλιστα εξ’ αυτών αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι. Όταν κατατίθεται ανά 5 λεπτά μια τροπολογία είναι αδύνατον να συζητηθεί και να αξιολογηθεί. Κατά συνέπεια μάλλον δεν ξέρουν τι ψηφίζουν οι πατέρες του Έθνους. Απλά ψηφίζουν…

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο των "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ"


Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ


Οι εργασίες συνεχίζονται. Τι θα κάνουμε;

Η προσφυγή 150 πολιτών για το θέμα της κατασκευής μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιορευστά στο Ευηνοχώρι απορρίφθηκε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος για τυπικούς λόγους (εκτός προθεσμίας). Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενώ είχε διακόψει για κάποιο χρονικό διάστημα τις οικοδομικές εργασίες, αναίρεσε το σήμα διακοπής των εργασιών και έτσι η κατασκευή των μονάδων προχωρά, παρόλες τις αντιδράσεις.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Σκέψεις...

γράφει η Ναταλί Φουντουκάκη
Σκέψου λίγο…σε παρακαλώ...πότε σταμάτησες να ονειρεύεσαι; Θυμάσαι όταν ήσουν παιδί, που σκαρφιζόσουν ιστορίες, ήσουν ήρωας σε δικές σου περιπέτειες, με δική σου πλοκή, η φαντασία σου κάλπαζε και όλα φαίνονταν τόσο πιθανά να συμβούν; Σκέψου λίγο…πότε άλλαξε αυτό; Πότε προσγειώθηκες απότομα σε εκείνη την πραγματικότητα, όπου όταν κανείς ονειρεύεται, κινδυνεύει, εκτός από ονειροπαρμένος, να χαρακτηριστεί και αλλοπαρμένος; Εκεί, όπου επιτρέπεται μόνο να ελπίζεις;

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΚΑΡΒΕΛΗ


           

Συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Σπύρο Καρβέλη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου, κατόπιν πρόσκλησης της πρώτης. 

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Επισκέψεις των νεοσύλλεκτων οπλιτών του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων σε ιστορικούς χώρους και μνημεία της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου




   Συνεχίζονται στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τα προγράμματα επισκέψεων των νεοσύλλεκτων οπλιτών του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων σε ιστορικούς χώρους και μνημεία.
   Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο Σάββατο 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στον Κήπο των Ηρώων, και το χώρο γύρω από αυτόν καθώς επίσης στο Μουσείο Ιστορίας του Δήμου.

30 μήνες ΦΥΛΑΚΙΣΗ Για ΤΟΤΕ, που ένα Καράβι ποτέ δεν ήρθε…


ΤΟΤΕ, 29 Οκτωβρίου 2011, που το γνωστό σε όλους μας πια καράβι, ποτέ δεν ήρθε μεταφέροντας την αποστολή του Δήμου Ζακύνθου στο Μεσολόγγι.
ΤΟΤΕ, που ήταν μια μέρα γιορτής, μια ιδιαίτερα φορτισμένη και συμβολική μέρα, αφού με την έλευση της αποστολής του Δήμου Ζακύνθου ακτοπλοϊκώς στο Μεσολόγγι, θα εγκαινιαζόταν η συνεργασία των δυο δήμων με σκοπό την ικανοποίηση ενός ιστορικού αιτήματος για τον τόπο μας, τη δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Μεσολόγγι – Ζάκυνθος.

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Το Σάββατο 29 Ιουλίου η παράσταση αρχαίου θεάτρου «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»



   Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών η παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»,  η οποία είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.  

Φιλοξενία παιδιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Μεσολογγίου στην κατασκήνωση Μπούκας Αμφιλοχίας




   Από τη Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι δέκα μαθητές του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Μεσολογγίου φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην κατασκήνωση της Μπούκας Αμφιλοχίας, συμμετέχοντας στα προγράμματα και τις δράσεις της για το φετινό καλοκαίρι.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ



Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στα πλαίσια της δράσης  #ΔΙΝΟΥΜΕ_ΖΩΗ_ΣΤΟ_ΔΑΣΑΚΙ, σας περιμένουμε να περάσουμε ακόμα ένα όμορφο απόγευμα στο πάρκο Δασάκι κι αυτή τη φορά παίζοντας τάβλι.
Το τουρνουά τάβλι θα ξεκινήσει στις 18:30 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.