Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση από το γραφείο ΙΠ Μεσολογγίου, του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού

 

Απο το πολιτικό γραφείο της Ι.Π Μεσολογγίου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιου Λιβανού, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

 Το φιλότιμο και η αγάπη για την Αιτωλοακαρνανία δεν είναι αδυναμία

 Διαβάζουμε σε συγκεκριμένο ΜΜΕ, για χάντρες και καθρεπτάκια αναφορικά με την δύσκολη κατάσταση στο Λεσίνι.

Σπεύδουν δε οι εν λόγω κατευθυνόμενοι σχολιαστές, με αιχμηρά δημοσιεύματα να καυτηριάσουν τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιο Λιβανό, για δήθεν ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την στάση εργασίας των εργαζομένων

 

Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 9/11/2021, προβάλλοντας διάφορα αιτήματα, που άπτονται της «νομιμότητας και τυπικότητας», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε μια χρονική περίοδο που ο δήμος μας εκτός του ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των φυσικών καταστροφών από τις οποίες επλήγη, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια, γεγονότα  τα  οποία  όλοι  θα πρέπει να αναλογισθούμε  και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων  αναλαμβάνοντας ευθύνες και όχι επιδεινώνοντας  καταστάσεις.

Χρέος της δημοτικής   αρχής  αλλά και των εργαζομένων είναι να βρισκόμαστε  στην υπηρεσία των πολιτών.

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο των "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ"

 


Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Προκήρυξη στάσης εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

 

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου προκηρύσσει  τρίωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 από ώρα 12:00 έως 15:00 καθώς

Καταγγέλλουμε και Διαμαρτυρόμαστε

1.      για εξύβριση και άσκηση λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας στο Πρόεδρο του Σωματείου από την Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

2.      για εξύβριση και άσκηση λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  και σε εργαζομένους από την Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Περσεφώνης Μελαχρή προς τους δημότες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για το πρόβλημα των απορριμμάτων

 

Αγαπητοί συνδημότες,

Βιώνουμε όλοι τις τελευταίες ημέρες ένα πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων από τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας. Αυτή γίνεται μετ’ εμποδίων διότι ο ΧΥΤΑ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου δεν είναι σε θέση να δεχτεί απορρίμματα.

Μετά την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ, η οποία ξέσπασε μόλις ολοκληρωνόταν το έργο επέκτασης και προχωρούσαν οι διαδικασίες για την νομιμοποίησή της λειτουργίας του , βρεθήκαμε στην θέση να πρέπει να μεταφέρουμε τα σκουπίδια σε άλλους ΧΥΤΑ.

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Συμμαχία για το μέλλον"

 


Κύριε δήμαρχε,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι δημότες σας εξέλεξαν για να παράξετε συγκεκριμένο έργο και να λύσετε τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο.

Δυστυχώς τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας, αντί να λύνετε προβλήματα, έχετε πνιγεί μέσα στα προβλήματα που οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει, ανοίγοντας παράλληλα μέτωπα προς κάθε κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να είστε επικίνδυνοι και να έχετε απομονωθεί πλήρως.

Συνδυασμός "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου" : "κ.Κώστα Λύρο παραιτηθείτε πριν σας παύσουν!"

 

Έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να λέμε ψέματα στους εαυτούς μας. Έχουμε ευθύνη όλοι για την κατάσταση στο Δήμο Μεσολογγίου, είτε γιατί ψηφίσαμε με γνώμονα μόνο το προσωπικό μας συμφέρον, είτε γιατί ψιθυρίζουμε αντί να μιλάμε στεντόρεια, είτε γιατί με τις πράξεις μας νομιμοποιούμε το συγκεκριμένο καθεστώς. Αλλά, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να χάνουμε και άλλο δημοτικό χρόνο. Η συρρίκνωση, η παρακμή, η έλλειψη στοχοθεσίας και η αδιαφάνεια που επικρατεί στον Δήμο, είναι άνευ προηγουμένου. 

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Δήμος για τα παιδιά μας"

 


Κ. Δήμαρχε,

Κάτω τα χέρια από τους εργαζομένους.

Είναι δυνατόν εργαζόμενος να φαντάστηκε ότι τον χτύπησε ο Δήμαρχος; 

Με έκπληξη και συνάμα αγωνία παρακολουθούμε τα γεγονότα στο δήμο μας το τελευταίο διήμερο. 

Χθες επιπλήξαμε τον Κο Λύρο γιατί δεν παραβρέθηκε στη "μάχη" της πόλης μας για τον Αχελώο ποταμό. Ο  κος Λύρος είναι δύο φορές απαράδεκτος αν σκεφτούμε ότι παράτησε αυτή τη μάχη για να "νουθετήσει" τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Δήμου με τον τρόπο που αυτός θεωρούσε πρέπον και διαβάσαμε από τα μέσα ενημέρωσης.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

 

Χθες έλαβε χώρα ένα ακόμη ακραίο επεισόδιο με την δημοτική αρχή. Ένα επεισόδιο σε μια σειρά γεγονότων που σκοπό έχουν να Φιμώσουν τη φωνή του σωματείου στις πρωτόγνωρες και ακραίες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.  Καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την ορθή λειτουργία του Δήμου, την νομιμότητα και τυπικότητα των ενεργειών της διοίκησης. Ένα επεισόδιο που έχει να κάνει με το κλίμα φίμωσης εκφοβισμού και τρομοκρατίας που προσπαθεί να περάσει η δημοτική αρχή εις βάρος των εργαζομένων στο Δήμο και τα Ν.Π. του. Ένα επεισόδιο που φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι και καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα αυτών. Ένα επεισόδιο που μόνο θλίψη ντροπή και αγανάκτηση μπορεί να φέρει στο Δήμο που φέρει τον τίτλο «Ιερά Πόλη» Μεσολογγίου που έπρεπε να διδάσκει πολιτισμό και ήθος.