Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

6ος κολυμβητικός διάπλους ανοικτής θάλασσας



Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο 6ος κολυμβητικός διάπλους Α/Θ. Οι 44 αθλητές πού έλαβαν μέρος (12 Μεσολογγίτες και 32 από διάφορα μέρη της Ελλάδος) αγωνίστηκαν στην κολύμβηση ανοικτής θάλασσας στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού Αι Σώστης και Τουρλίδας Μεσολογγίου. Τριάντα αθλητές κολύμπησαν  στην  απόσταση των 4 Km και 14 στην μαραθώνια κολύμβηση των 8 Κm.          Ο αγώνας διεξήχθη με τις ιδανικότερες συνθήκες και όλοι οι κολυμβητές απόλαυσαν την διαδρομή. Επίσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο νησί του Αι Σώστη και  γνωρίσουν την ιστορία του.

Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη σε οδικά έργα της Αιτωλοακαρνανίας



Σειρά επιτόπιων επισκέψεων σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης.
Δίνοντας το στίγμα του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να ασκήσει τις αρμοδιότητές του επέλεξε να επισκεφθεί δύο διαφορετικά σημεία εργασιών σε Μεσολόγγι και Άκτιο. 
Συγκεκριμένα, αρχικά, ο κ. Μαυρομμάτης επισκέφθηκε το 38ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού (στην περιοχή της Αγριλιάς Μεσολογγίου) και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο του καθαρισμού, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Στις τελετές Αγιασμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Λυκείου ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος


Στις τελετές Αγιασμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Λυκείου Μεσολογγίου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους γονείς, ο κ. Κώστας Λύρος χαρακτήρισε την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων ως ένα «ξεκίνημα με ελπίδα και κυρίως με διάθεση για δημιουργία και πρόοδο». Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως κάθε εξέλιξη προόδου έχει ως απαραίτητα στοιχεία της την υψηλή στόχευση και την συστηματική εργασία. Ωστόσο – όπως τόνισε – πέρα από την απόκτηση της γνώσης, η σχολική ζωή των παιδιών θα πρέπει αναμφίβολα να «…είναι γεμάτη με ευχάριστα συναισθήματα, δημιουργία και ελεύθερη σκέψη. Αυτό άλλωστε χρειάζεται η κοινωνία. Σκεπτόμενους, ενεργούς και δημιουργικούς ανθρώπους…».

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Με την ακολουθία του αγιασμού ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο 1ο Λύκειο Αγρινίου και κατόπιν στο 2ο Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Κατά την σύντομη προσφώνησή του προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ένα δημιουργικό και ευλογημένο, κατά πάντα, σχολικό έτος, με χαρά και υγεία.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης σε Αγιασμούς σχολείων της Πάτρας «Από τα σχολεία μας ξεκινάνε όλα…»



«Ευθύνη όλων μας είναι να εργαζόμαστε για ένα σχολείο που θα αγαπάει τα παιδιά και θα αγαπιέται από αυτά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 στους Αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, αλλά και στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών.
Ο κ. Φαρμάκης ευχήθηκε σε μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θεμέλια της κοινωνίας και του ίδιου του μέλλοντος της χώρας, «που πρέπει να είναι καλύτερο, πιο όμορφο και πιο χαμογελαστό, όπως τα πρόσωπα των παιδιών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καινοτόμες εφαρμογές στον τουρισμό – Περιφερειακό συνέδριο για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου «InnoXenia»


Περιφερειακό Συνέδριο για το έργο «InnoXenia: Καινοτομία στον Τουρισμό στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωϊ και θα ανοίξουν με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.
Κύριος σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του «InnoXenia» και να αναδειχθούν καινοτόμες εφαρμογές για τον τουριστικό κλάδο που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις Περιφέρειες, με στόχο να δημιουργηθεί ένα περιφερειακό σύστημα καινοτομίας (RIS) για τον τουρισμό σε κάθε περιοχή.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 84Η ΔΕΘ


Δυναμικό “παρών” του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην 84η ΔΕΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται από τις 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα την Ινδία.

Πλήθος κόσμου συνεχίζει να επισκέπτεται το απόλυτα ανανεωμένο και σύγχρονο εκθεσιακό περίπτερο  που εξασφάλισε το Επιμελητήριο (Περίπτερο 3,   Stand 4), δοκιμάζοντας τις ιδιαίτερες γεύσεις της Αιτωλοακαρνανικής γης, γνωρίζοντας εκλεκτά και πολυβραβευμένα προϊόντα και υπηρεσίες του νομού  και πολύ αξιόλογους επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου. Απολαμβάνοντας παράλληλα μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού τις ομορφιές του νομού, του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας.