Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid- 19 στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

 

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid 19 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, έπειτα από σχετικό αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η  κινητή μονάδα αιμοληψίας βρέθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στο  Νεοχώρι  και σήμερα  Παρασκευή  9 Απριλίου 2021 στο Αιτωλικό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΥπΑΑΤ: Επικύρωση της απόφασης για παραχώρηση 1.300 στρεμμάτων εντός του POLDER στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη δημιουργία ΑΠΕ στο Μεσολόγγι

 

Επικυρώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του ΥΠΑΑΤ,  η δωρεάν παραχώρηση  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έκταση 1300 στρεμμάτων εντός του Κτήματος του POLDER για τη δημιουργία ΑΠΕ στο Μεσολόγγι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανταποκρίθηκε  θετικά στο αίτημα που είχε  υποβάλλει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης,  για την εγκατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο φωτοβολταϊκών σταθμών  που θα δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, τα ΝΠΔΔ και τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, μέσω κάλυψης των αναγκών τους για ηλεκτρική ενέργεια, τη μείωση του κόστους άρδευσης των καλλιεργειών και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ψηφίσθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα Εορτών Εξόδου 2021

 


Με ομόφωνη απόφασή του κατά την χθεσινή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου ενέκρινε το Πρόγραμμα Εορτασμού της 195ης Επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου. Όπως σημείωσε κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, οι εκδηλώσεις «Ξεκινούν το Σάββατο 10/4/2021 και κορυφώνονται την Κυριακή των Βαΐων 25/4/2021, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Διοργανώνονται δε στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά δύσκολης υγειονομικής κατάστασης, παραμένοντας ωστόσο προσηλωμένες στην παράδοση και στο πνεύμα της Εξόδου».

Για τον παραπάνω λόγο, είναι πιθανή οποιαδήποτε προσαρμογή η οποία θα είναι απολύτως σύμφωνη με την εγκύκλιο των υγειονομικών αρχών που θα βρίσκεται σε ισχύ την συγκεκριμένη χρονική περίοδο τέλεσης των εκδηλώσεων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Κυριακή των Βαΐων στην Ι.Π. Μεσολογγίου

 

  Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγιναν δεκτοί την Τρίτη 6 Απριλίου Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Τσώλος.

   Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου επέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόσκληση των Εορτών Εξόδου 2021, η οποία έγινε αποδεκτή. Η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου θα βρίσκεται στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, τιμώντας την 195η Επέτειο της Εξόδου.

   Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία για την συζήτηση θεμάτων που αφορούν την περιοχή και τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της.

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Ολοκληρώνεται το διόραμα της Εξόδου του Μεσολογγίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

 

   Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, προκειμένου να παρακολουθήσει και να ξεναγηθεί στις εργασίες δημιουργίας διοράματος  το οποίο είναι αφιερωμένο στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

   Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου και Πολεμικού Μουσείου, παρουσία του Προέδρου Αναστάσιου Λιάσκου, του Αντιπροέδρου Υπ/χου ε.α. Ιωάννη Θεοδοσουλάκη και του Συμβούλου Υπ/γου ε.α. Αριστομένη Κράγκαρη.

   Το διόραμα της Εξόδου του Μεσολογγίου κατασκευάζεται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου σύντομα να γίνουν τα επίσημα εγκαίνιά του. Βρίσκεται στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, αποτελώντας το πρώτο έκθεμα και την πρώτη εικόνα των επισκεπτών. Καταλαμβάνει χώρο 40 περίπου τ.μ. κι αποτελεί την κύρια δράση του φορέα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Ευχαριστίες του ΝΟΜ

 

O ΝΟΜεσολογγίου ευχαριστεί θερμά τη ‘‘ Μεσολόγγι Μαρίνα ΑΕ‘‘ και ιδιαίτερα το Πρόεδρο του ΔΣ και CEO κο Mennen για τη φιλοξενία του ιστιοπλοϊκού τμήματος optimist-laser , σε χώρο ιδιοκτησίας της. 

Με την κίνηση αυτή η ‘‘ Μαρίνα Μεσολογγίου‘‘, προσφέρει ασφάλεια στους μικρούς ιστιοπλόους μας που πριν αναγκάζονταν να μετακινούν τα σκάφη τους με τον εξοπλισμό τους 200μ απόσταση έως τη γλίστρα. Επίσης λόγω της εύκολης πρόσβασης πλέον στο νερό, έχει κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και οι μικροί μας skippers ασχολούνται περισσότερο με την προπόνηση τους στη θάλασσα.  

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Συμμαχία για το μέλλον"

 

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Η «φαεινή ιδέα» του δημάρχου να αναλάβει πρόεδρος του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, ο επικεφαλής της παράταξής μας κος Π. Σκαρμούτσος, εξακολουθεί να διακινείται από κατευθυνόμενα μέσα, ως κίνηση «ματ» ! της δημοτικής αρχής.

Θα θέλαμε λοιπόν να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους που ξεχνούν εύκολα και να πληροφορήσουμε κάποιους άλλους οι οποίοι ενδεχομένως δεν γνωρίζουν, αλλά έχουν εύκολες τις κριτικές, τα εξής :

Με τον Κ. Καραμανλή ο Δήμαρχος Μεσολογγίου. Τα ζητήματα υποδομών σε πρώτο πλάνο

 

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αιτωλ/νίας Κώστα Καραγκούνη έθεσε για ακόμη μια φορά τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και χρήζουν άμεσων ενεργειών. Τέτοια είναι τα αντιπλημμυρικά της Ιόνιας Οδού, ο κόμβος στη θέση «Χαλαζιά», η αντιπλημμυρική θωράκιση του Αιτωλικού καθώς και η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Οινιαδών και η σύνδεσή του με τον βιολογικό του Αιτωλικού.