Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Το νέο(;) πρόσωπο της κεντροαριστεράς…

Εντείνονται τελευταία οι φήμες για την κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ενός νέου προσώπου από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Νέο ως προς την ηλικία; Νέο όσον αφορά την ενασχόλησή του με τα κομματικά και δημοτικά δρώμενα; Δεν γνωρίζω να σας πω. Εξάλλου το όνομά του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Ίσως για να μην φθαρεί...
Οι φήμες πάντως λένε ότι του ασκούνται πιέσεις(άραγε από ποιους;) για να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος ενώνοντας σε ένα μεγάλο ψηφοδέλτιο τις προοδευτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Έτσι απομακρύνεται ο «κίνδυνος» της επικράτησης, για μια ακόμη θητεία, συντηρητικών δυνάμεων στο Δήμο!

Από την άλλη όμως, ένα σεβαστό κομμάτι της κεντροαριστεράς, όπως φαίνεται έχει ταχθεί στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει η παρουσία του κ. Τέγα και των πρώην δημάρχων κ.κ. Αντωνίου και Αναγνωστόπουλου, στις εκδηλώσεις και τα τραπεζώματα του κ. Καραπάνου. Εκτός και αν τα ανωτέρω προβεβλημένα στελέχη του προοδευτικού χώρου, παρευρίσκονται στα events του Δημάρχου, απλώς και μόνο στα πλαίσια του κώδικα καλής συμπεριφοράς που επιβάλλει το κοινωνικό γίγνεσθαι. Λέτε;
Όπως και να ‘να πάντωςι, θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους οι σύντροφοι της κεντροαριστεράς που προωθούν την υποψηφιότητα του νέου(;) προσώπου. Γιατί αλλιώς τα υπολογίζουν κι αλλιώς μπορεί να έρθουν τα πράγματα…
***
Απολογισμός και έναρξη προεκλογικής εκστρατείας

Παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο θεατράκι του λιμανιού ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος κ. Καραπάνος παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν σε όλο το εύρος του δήμου δίνοντας έμφαση στο «νοικοκύρεμα» των οικονομικών, αφού όπως υποστήριξε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο δήμος είχε έλλειμμα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με πολλές οφειλές σε προμηθευτές και πλέον παρουσιάζει ταμειακό πλεόνασμα, χωρίς υποχρεώσεις σε τρίτους.
Το οικονομικό «νοικοκύρεμα» φαίνεται ότι θα αποτελέσει το κύριο «όπλο» του Δημάρχου στην προεκλογική του εκστρατεία. Ένα «νοικοκύρεμα» που σε μεγάλο βαθμό βέβαια οφείλεται στα χρήματα που δόθηκαν από το υπουργείο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σαλμάς, ο πρώην βουλευτής κ. Λιβανός και ο πρώην Δήμαρχος κ. Αναγνωστόπουλος. Στις κερκίδες του θεάτρου υπήρξαν και αρκετά πρόσωπα από τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Υπήρξαν όμως και αρκετές απουσίες από το συνδυασμό του κ. Καραπάνου. Συγκεκριμένα από τους δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί μαζί του το 2014, έλειπαν οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Διαμαντόπουλος(που από καιρό έχουν διαχωρίσει την θέση τους από την Δημοτική Αρχή), η κ. Κώτση, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κότσαλος, ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου κ. Μπουσμπουρέλης, η πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Τσέλιου-Παναγοδήμου καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Σταράμος.
Απουσίες που σίγουρα δημιουργούν αρνητικό κλίμα και προβληματισμό στο στρατόπεδο του Δημάρχου…