Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Παρέμβαση Λιβανού για υλοποίηση εκπαίδευσης των νέων ειδικών φρουρών στο στρατόπεδο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου


Με δύο επιστολές του, προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατάις και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός προτείνει την υλοποίηση της εκπαίδευσης των νέων ειδικών φρουρών στο στρατόπεδο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.
   Αναφερόμενος στην με πρόσφατη απόφαση του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη  όπου και δρομολογήθηκε η πρόσληψη 1.500 νέων ειδικών φρουρών, ο κ. Λιβανός προτείνει ως κέντρο εκπαίδευσης των νέων ειδικών φρουρών το Στρατόπεδο «239 Σ.Ε.»  της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα  ασύγκριτα πλεονεκτήματα του στρατοπέδου αλλά  και τα οφέλη που θα υπάρξουν και για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

   Οπως επισημαίνει ο κ. Λιβανός «η  εκπαίδευση των ειδικών φρουρών στο Στρατόπεδο θα επιτρέψει σε αυτό να επανέλθει στην πλήρη λειτουργικότητα του, αποκτώντας την ζωή που έλειπε μετά την παύση της λειτουργίας του ως χώρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, ενώ θα αποτραπεί και η ενδεχόμενη φθορά των εγκαταστάσεων από την αχρησία.» Ειδικότερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως η Ελληνική Περιφέρεια και ειδικότερα ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας, χρειάζεται την στήριξη και την ενίσχυση των θεσμικών φορέων, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία και να αναπτυχθούν οι σχέσεις και οι  δεσμοί με τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό το  εν λόγω στρατόπεδο απέχει μόλις 241km από την Αθήνα και αποτελεί ένα από τα βασικότερα κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης της χώρας μας​ ενώ διαθέτει εξαιρετική γεωγραφική θέση καθώς και πολυάριθμα  συγκριτικά πλεονεκτήματα.
 ​   Παράλληλα τονίζει πως η  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, είναι μια ιστορική πόλη και συνάμα σύγχρονη πόλη, η οποία απέχοντας μόλις δύο ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα, μπορεί να συνδυάσει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με την ύπαρξη όλων των σύγχρονων υποδομών και παροχών υπηρεσίας, φιλοξενώντας άνετα και ποιοτικά και με πολύ χαμηλό κόστος ζωής φοιτητές, επαγγελματίες, στρατιώτες και πολλούς άλλους, που θα έχουν την χαρά και την τύχη να γνωρίσουν την όμορφη αυτή πόλη σε συνδυασμό με την άσκηση των καθηκόντων τους.
    Τέλος ο κ. Λιβανός δηλώνει πως είναι πρόθυμος για οποιαδήποτε διευκρίνιση και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των Υπουργών για κάθε δυνατή συνεργασία.