Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Οι απόψεις του νέου Δημάρχου για το κολυμβητήριο


Αναφορικά με το έργο του Δημοτικό  κολυμβητηρίου,  που σχεδιάζει να κατασκευάσει η απερχόμενη δημοτική αρχή,  θεωρούμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας, οι  οποίες με την ανάληψη των καθηκόντων μας και την εκ του σύνεγγυς προσέγγιση του θέματος θα είναι και θέσεις μας. Οι  απόψεις μας αυτές  εκπορεύονται από την αρχή της εξυπηρέτησης του συμφέροντος των πολιτών με γνώμονα τον σεβασμό στο δημοτικό χρήμα , μακριά από ακοστολόγητες και πρόχειρες κινήσεις εντυπωσιασμού,  οι οποίες καταλήγουν σε  αποτυχίες , τις  οποίες καλούμαστε  να ακριβοπληρώνουμε. 
Μέσα στους στόχους μας , ως νέα Δημοτική αρχή είναι  η βελτίωση και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων  του αθλητισμού ,  ως παροχή προς του δημότες μας και μάλιστα στους νέους μας,  αλλά και ως μέσο προσέλκυσης επισκεπτών  (αθλητικού τουρισμός) . Πράγματι το Δημοτικό κολυμβητήριο όπως και γενικότερα η ανάπτυξη των αθλημάτων του νερού στο Δήμο μας με το τόσο πλούσιο υγρό στοιχείο (θάλασσα, λιμνοθάλασσα, ποτάμι) εξασφαλίζει την δυνατότητα  να υπηρετήσει κανείς τους παραπάνω στόχους  , όταν πληρούνται κάποιες  βασικές προϋποθέσεις. 

Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο το οποίο :
1.   Θα είναι βιώσιμο.
2.   Θα τοποθετηθεί στο σωστό χώρο με προοπτική ανάπτυξης.
3.   Θα κατασκευασθεί με σωστή μελέτη και πρόβλεψη πλήρους ενεργειακής αυτονομίας,  ώστε το κόστος χρήσης να είναι ανεκτό. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα εγκαταλελειμμένων κολυμβητηρίων λόγω του δυσανάλογου κόστους λειτουργίας .
4.   Θα έχει οικοδομική άδεια , η οποία θα εκδοθεί νόμιμα από την Τ.Υ. του Δήμου.
5.   Θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκό ή Εθνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα κι όχι από τα λιγοστά χρήματα του Δήμου,  τα οποία δεν επαρκούν.
6.   Θα είναι ανοικτό στους δημότες και σε συλλόγους αλλά ταυτόχρονα θα είναι κάτω από δημοτική διαχείριση.
Παρά τις εξαγγελίες, καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις  εκτός της τελευταίας,  ως πρωθύστερης, δεν πληρείται σχεδιαστικά και μελετητικά στο υποφαινόμενο  κολυμβητήριο.

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη,  ότι η κατασκευή του κολυμβητήριου θα ολοκληρωθεί με κόστος περίπου 600.000 ευρώ,  αξία,  που αντιστοιχεί  στο ποσό της σύμβασης , τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα τα κολυμβητήρια που κατασκευάζονται στοιχίζουν κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα έχουν οι δημότες την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικότερα και να οδηγηθούν σε  συμπεράσματα. 

Από το γραφείο τύπου του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου
Κώστα Λύρου