Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ενεργές εργολαβίες για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας


Με την υπογραφή της τρίτης κατά σειρά σύμβασης που αφορά την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχών των Δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας ολοκληρώνεται η κάλυψη της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης, παρουσία και του Eκτελεστικού Γραμματέα της ΠΔΕ Γιώργου Σύρμου, που εξασφαλίζει την ύπαρξη ενεργής εργολαβίας έως και το 2021, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν απρόβλεπτα προβλήματα που προκύπτουν κυρίως εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δεδομένου ότι έχουν υπογραφεί αντίστοιχες συμβάσεις για το επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχών των Δήμων Μεσολογγίου – Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας, όπως επίσης των Δήμων Ναυπακτίας και Θέρμου, συνολικά πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, αντικείμενο του οποίου είναι οι αποκαταστάσεις κυρίως από καθιζήσεις, καταπτώσεις, ρηγματώσεις ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την παρόδια βλάστηση, τις εμφράξεις τάφρων κ.α..
Ειδικότερα, στις εργασίες περιλαμβάνεται η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση βλαβών, η επούλωση λάκκων, ο καθαρισμός των τάφρων, των πρανών και ερεισμάτων των οδών, η κοπή των χόρτων και γενικά της παρόδιας βλάστησης.
Προτεραιότητα θα δοθεί γενικά, σε εργασίες άμεσης επέμβασης αποκατάστασης βλαβών και προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μετά την εκδήλωση δυσμενών καιρικών φαινομένων.