Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Σύσκεψη για την τήρηση των μέτρων προστασίας στα σχολεία της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας,  έπειτα από κρούσματα COVID19 που εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας. Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης που είχε διεξαχθεί  προ μηνός για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε βαθμίδα των σχολικών  μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Στη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η ανάγκη  λήψης των αναγκαίων μέτρων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της εκπαίδευσης την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ δόθηκε βαρύτητα στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις περιπτώσεις που θα αποφασίζεται το κλείσιμο τμημάτων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Αθανάσιος Σαρδέλης,  η εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοκαρνανίας Μαρία Κουρκούνη, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Τσιλίκας, οι Σωκράτης Στέλλιος και Αντώνιος Αλετράς εκπρόσωποι του Δήμου Μεσολογγίου, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι των Δήμων Αμφιλοχίας Σοφία Ανδρίκουλα, Αγρινίου Κων/νος Καλαντζής η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ  Γεωργία Πλώτα, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Αχαϊας Θεόδωρος Λάμπος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοααρνανίας Κωνσταντίνος Χαϊδής.