Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Τελετή Αγιασμού στο Πνευματικό Κέντρο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά


 Με την ευκαιρία έναρξης της χειμερινής περιόδου των δραστηριοτήτων του Πνευματικού Κοινωνικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τέλεσε την Τετάρτη 14-10-2020  Αγιασμό, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου. Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Σωτηρακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Γυφτογιάννης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Βασιλείου και Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος και οι εργαζόμενοι του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και επιτυχία, ενώ ακολούθως ο  Κώστας Λύρος μιλώντας για το έργο του Πνευματικού Κέντρου, το χαρακτήρισε ως εμβληματικό για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και το Δήμο, τόσο στο επίπεδο του Πολιτισμού και της Ιστορίας, όσο και της κοινωνικής παρουσίας και λειτουργίας του. Όπως είπε, η χρονιά που έρχεται είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σημαντική, καθώς η Ελλάδα τιμά και γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. 

   «Σ αυτό τον εορτασμό, ο Δήμος και το Πνευματικό του Κέντρο θα έχουν ένα κορυφαίο ρόλο και λόγο, μέσα από δράσεις κι εκδηλώσεις που ήδη βρίσκονται σε πορεία διοργάνωσης», τόνισε ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.