Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Συνδυασμός "Δήμος για τα παιδιά μας" : Δεν θα συμμετέχουμε σε ένα ΠΡΟΚΑΤ και σκηνοθετημένο συμβούλιο

Στις πρόσφατες πλημμύρες που έζησε για μία ακόμα φορά η πόλη μας υπήρξαν πολλά προβλήματα αλλά και ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Ανεξήγητα, οι πλημμύρες αυτές θυμίζουν παλαιές εποχές, όπου το ρεύμα είχα κοπεί για ώρες, και έβρεχε ασταμάτητα.

Τότε, θυμίζω η Δημοτική αρχή, δημιούργησε άμεσα συνεργεία καταγραφής και αποζημίωσης των ζημιών, αποτελούμενα από υπηρεσιακούς παράγοντες και αιρετούς.

Τότε, ο Δήμαρχος ήταν κοντά στους πληγέντες, αφουγκράζοντας,  αλλά και δίνοντας λύση.

Τότε, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μετά από την τεχνική καταγραφή της ΔΕΥΑΜ για την βελτίωση της λειτουργίας  των αντλιοστασίων, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης ώστε να μην υπάρξουν ξανά ΠΟΤΕ αντίστοιχα προβλήματα.

Τότε, το κράτος χρηματοδότησε την κατασκευή και αλλαγή νέων μηχανών στα αντλιοστάσια. Αλλά και την αυτονομία τους ως προς τη λειτουργία τους από  τη ΔΕΗ, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. 

Τότε, οι πολίτες  έβρισκαν τον Δήμαρχο προσωπικά, να φωνάξουν, να ζητήσουν βοήθεια, να βρουν μία συμπαράσταση, και λύση στο πρόβλημά τους.

ΤΩΡΑ… τι συνέβη κ. Δήμαρχε, όταν σήμερα όλα αυτά τα θέματα, είχαν λυθεί και παραδοθεί?

ΓΙΑΤΙ… ενώ οι εργασίες του εργολάβου έχουν τελειώσει από τον Μάιο του 2020, και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει υπογράψει την περαίωση εργασιών , εσείς δεν το  παραδίδετε στην ΔΕΥΑΜ έτσι ώστε να υπάρξει και η διοικητική παραλαβή του;

ΓΙΑΤΙ…  μία εβδομάδα πριν τις τελευταίες πλημμύρες, εν μέσω ΙΑΝΟΥ και καταιγίδας δεν υπήρξε αντίστοιχο πρόβλημα;

ΓΙΑΤΙ…  δεν ζητήσατε από το Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας να αποστείλει μηχανικούς  για την  ορθή  εκτίμηση του προβλήματος μια που διαθέτει αξιόλογους επιστήμονες, έτσι ώστε το πόρισμα να έχει και την αξιοπιστία του αρμόδιου φορέα;

ΠΟΙΟΙ είναι οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες, που ορίσατε για αυτό;

Μήπως αυτοί τυγχάνουν και προμηθευτές  στον Δήμο μας;

ΓΙΑΤΙ … μέσα σε 24 ώρες συγκαλείτε το Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως, χωρίς η αντιπολίτευση να έχει στα χέρια της το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε, εάν χρειαστεί, να έχει άποψη σε στοιχεία που ίσως απαιτούν ενημέρωση από εξειδικευμένους επιστήμονες;

Σας καλούμε να ορίσετε ΤAΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού μας Συμβουλίου καλώντας όλους του αρμόδιους, υπηρεσιακούς παράγοντες με όλα τα στοιχεία που αναφέραμε.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι σήμερα ετοιμάζετε άλλη μια φιέστα για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τους δημότες μας.

ΔΕΝ θα συμμετέχουμε σε ένα <<ΠΡΟΚΑΤ>> και <<σκηνοθετημένο>> συμβούλιο.


                 Ο επικεφαλής του συνδυασμού «δήμος για τα παιδιά μας»                                                         π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου                                          Νίκος Γ. Καραπάνος