Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ποιο ακριβώς είναι το όραμά σας για το παλιό Νοσοκομείο κ. Δήμαρχε;

 

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος ασχολήθηκε σήμερα, 2/11/2020 και με την διάσωση και αξιοποίηση του κτηρίου του παλαιού Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε συνάντηση κατ’ αρχήν στο Δημαρχείο και στη συνέχεια επίσκεψη στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου, μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη – χωρίς καν να ενημερώσει τη διοίκηση της Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».

Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής ότι κάθε προσπάθεια ανάδειξης, αξιοποίησης και αναπαλαίωσης του εμβληματικού αυτού κτηρίου είναι και ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη, όχι μόνο από τη Δημοτική Αρχή, αλλά από το σύνολο των φορέων και των δημοτών μας. Πόσο μάλλον όταν κάτι τέτοιο συνοδεύεται με την εξεύρεση αναγκαίων πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Επειδή ο κ. Δήμαρχος αγνόησε και αγνοεί ετσιθελικά τις απόψεις της διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και με δεδομένη τη δήλωσή του ότι θα «αποδώσει καρπούς η προσπάθεια του Δήμου για το παλιό Νοσοκομείο», έρχομαι να απευθύνω τα παρακάτω ερωτήματα προς τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας:

1.    Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ποιο ακριβώς είναι το νομικό καθεστώς που διέπει το παλαιό Νοσοκομείο;

2.    Έχετε αναζητήσει από το Νοσοκομείο τον φάκελο της υπόθεσης, που κατ’ επανάληψη σας έχουμε πει ότι είναι στη διάθεσή σας;

3.    Έχετε γνώση τι αναφέρει το κληροδότημα για τους σκοπούς αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου;

4.    Έχετε υπόψη σας τι ενέργειες έχουν γίνει, σε νομικό επίπεδο, για την απόδοση στο Νοσοκομείο των χρημάτων που είχαν κατατεθεί στο αποθεματικό ταμείο Μόσχας, διαχειριστής των οποίων οριζόταν η τότε Κοινότητα, δηλαδή ο σημερινός Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου;

5.    Αγνοείτε ότι η όποια αξιοποίηση πρέπει να συνάδει με τους σκοπούς της διαθήκης και του κληροδοτήματος, που σημαίνει συνάφεια με ιατρικούς σκοπούς; (π.χ. Συνεδριακό Κέντρο, Κέντρο Αποκατάστασης, δομές Κοινωνικής Πρόνοιας κ.ά.).   

Ξέρετε κ. Δήμαρχε, πολλές φορές οι καλές προθέσεις και τα επικοινωνιακά εύσημα και η αυτοπροβολή, μικρή αξία έχουν όταν στοιχειωδώς δεν έχετε “ακουμπήσει” παρά επιδερμικά, το όλο θέμα…

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου, να «καταφέρετε αυτό που ο Μεσολογγίτικος λαός περιμένει 20 χρόνια τώρα»… Με μια υπενθύμιση, καλέστε και κάποιους που είναι σχετικοί με το θέμα! Είναι και μείζον και καίριο. Μην φοβάστε λοιπόν, η δόξα όλη δική σας… Εάν υπάρξει αποτέλεσμα φυσικά.

 

ΥΓ1. Και να μην ξεχάσω, αναμένω τις απόψεις σας σχετικά με την πρότασή μου για μαζικά Covid τεστ, που έχω προτείνει για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και την επιχειρούμενη μετατροπή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» σε Νοσοκομείο αναφοράς Covid, χωρίς αυτό να πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Θα έχει ενδιαφέρον η όποια άποψή σας.

ΥΓ2. Περάστε μια βόλτα να πάρετε το φάκελο του παλαιού Νοσοκομείου… Είναι διαθέσιμος!

ΥΓ3. Να σας υπενθυμίσω ότι εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, έχετε αναλάβει δέσμευση για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, από κοινού με τους Δημάρχους Ναυπακτίας, Ξηρομέρου και το Διοικητή του Νοσοκομείου. Πότε άραγε αυτή θα γίνει;     

 

Πάνος Παπαδόπουλος

Αναπληρωτής Διοικητής

Γ.Ν. Αιτωλ/νίας

Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖ