Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Ν. Καραπανός: «Όταν οι αριθμοί πιστοποιούν την ανικανότητα της δημοτικής αρχής Λύρου…»

 


Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος επανέρχεται στο ζήτημα του τεχνικού προγράμματος του δήμου και σε νεότερη δήλωσή του με αφορμή ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Σκαρμούτσου τονίζει:

«Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σκαρμούτσος και τα μέλη της παράταξής του επέλεξαν με την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα να δώσουν «άφεση αμαρτιών» στους κ.κ. Λύρο και Τσώλο για την αντιδημοκρατική και αυθαίρετη συμπεριφορά και περιφρόνηση του δημοτικού συμβουλίου με την ανακοίνωσή τους ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι η δημοτική αρχή Καραπάνου δεν ήταν καταστροφική για το δήμο Μεσολογγίου.

Και έμμεσα δηλώνουν ότι καταστροφική για το δήμο Μεσολογγίου είναι η 16μηνη θητεία του κ. Λύρου και της παρέας του…

Αναφερόμενος, λοιπόν, στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Μεσολογγίου ο κ. Σκαρμούτσος υπογραμμίζει: «Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ανέρχεται σε 21,618.430 ευρώ, εξ αυτών τα 21.051.430 ευρώ αφορούν υπόλοιπα ανεκτέλεστων έργων από το 2015 έως και το 2020 τα οποία δεν αλλάζουν. Το ποσό του νέου τεχνικού προγράμματος για το 2021 είναι μόνο 567.000 ευρώ!»

Δηλαδή, ο κ. Λύρος και η παρέα του 16 μήνες τώρα το μόνο που έχει καταφέρει να προγραμματίσει και όχι να δρομολογήσει (δημοπράτηση, υλοποίηση κλπ.), είναι έργα 0,5 εκ.€ όταν η δημοτική μας αρχή του είχε αφήσει σε εξέλιξη έργα 21 εκατομμυρίων €!

Εάν αυτό δεν σημαίνει ανικανότητα από πλευράς του κ. Λύρου και της παρέας του, τι σημαίνει;

Να επισημάνω, τέλος, ότι τα ποσά που διατέθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δήμο Μεσολογγίου δεν διατέθηκαν γιατί ήμασταν «όμορφοι» ή αρεστοί, αλλά γιατί σχεδιάζαμε, διεκδικούσαμε και καταθέταμε ώριμες μελέτες, είτε στα υπουργεία, είτε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κάτι που προφανώς 16 μήνες τώρα, δεν συμβαίνει λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής Λύρου και με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων,  να δημιουργείται αρνητική εικόνα για την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή.»




 



Εκ του γραφείου τύπου του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδία μας»