Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Φωταγώγηση κεντρικών κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ), με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ασθενών και του ευρύτερου κοινού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου όπως η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα.

«Πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και μεταξύ αυτών περίπου 20.000 Έλληνες και Ελληνίδες ζουν με τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα. Είναι άνθρωποι που προχωρούν με αισιοδοξία, παρόλα τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πάθησής τους, άνθρωποι ξεχωριστοί με δεξιότητες που μπορούν να φέρουν την αλλαγή για μια ζωή χωρίς περιορισμούς. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώνει τη φωνή της με την ΙΦΝΕ Αχαΐας στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ και στέκεται κοντά στους ανθρώπους αυτούς  διεκδικώντας μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας  ατόμων με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το βράδυ της 19ης Μαΐου 2021 θα φωταγωγήσει τα κεντρικά της κτίρια στην Πάτρα , τον Πύργο και το Μεσολόγγι.