Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φωτεινής Μυλωνά – Ραΐδη

 

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στις 7 το απόγευμα, στο αρχοντικό «Χρυσόγελου», στο Μεσολόγγι, παρουσιάζεται το νεανικό μυθιστόρημα της Φωτεινής Μυλωνά – Ραΐδη, που έχει τον τίτλο «Έξω απ’ τη χρυσή κορνίζα» κι εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αναγνώστης».

Η συγγραφέας, με καταπληκτική αμεσότητα, σε ρέουσα γραφή και χρόνο ενεστώτα, περιγράφει στο μυθιστόρημά της την πορεία της ηρωίδας της, της δωδεκάχρονης Αικατερίνης, προς την ενηλικίωση, προσφέροντάς μας τη χαρά της απόλαυσης σημαντικών σταθμών αυτού του σταδίου της ζωής της, καθώς κι επίκαιρους προβληματισμούς των παιδιών της ηλικίας της.

 Στο βιβλίο αναφέρονται όλα τα προβλήματα του καιρού της: το μπούλινγκ, οι μεροληπτικές σε βάρος της σχέσεις, οι ματαιώσεις των προσδοκιών της, οι απογοητεύσεις της. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι σχέσεις της έφηβης ηρωίδας με τους γονείς της, τους συγγενείς, τον αδερφό της, τους συμμαθητές της και τους καθηγητές της. Ξεχωριστή θέση έχει στο βιβλίο η φιλία της Αικατερίνης με τη συνομήλική της Αφροδίτη, η οποία άνθισε, όταν κατάφεραν κι οι δυο τους, μετά από παθήματα-μαθήματα, να γκρεμίσουν τα τείχη της δυαδικότητάς τους.