Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου γεμάτο δράσεις το Μεσολόγγι. Κλείσε θέση

 












Το Σαββατοκύριακο παίζουμε, δημιουργούμε τα δικά μας κεραμικά αντικείμενα και ταξιδεύουμε στην ιστορία και την αρχαιότητα.

Ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο μας περιμένει στις 19-20 Μαρτίου αφού το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ_MESSOLONGHI BY LOCALS προγραμμάτισε ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
https://messolonghibylocals.com/martios2022/



ΣΑΒ 19 ΜΑΡ

ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
Διασκέδαση που γυμνάζει το σώμα και το μυαλό περιμένει τους μικρούς μας φίλους αυτό το Σάββατο, με το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα “Παίζω & Γυμνάζομαι” που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν το αίσθημα της συνεργασίας και της συλλογικότητας, μέσα από αθλητικές δραστηριότητες ήπιας άσκησης. Γέλιο και διασκέδαση με κινητικό και δημιουργικό παιχνίδι με τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Δημήτρη Ζαπαντιώτη στο γυμναστήριο του ΠΑΙΖΩ & ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ (Δροσίνη 4).

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ
Γνωρίστε την τέχνη της χαρακτικής και το σημαντικό έργο της Βάσως Κατράκη. Η καλλιτέχνης που αποτύπωσε με την τέχνη της την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου και που παραμένει συνυφασμένη με την καλλιτεχνική διαδρομή της περιοχής, Βάσω Κατράκη, αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την πόλη του Αιτωλικού.

ΚΥΡ 20 ΜΑΡ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί, ξεναγούμαστε με τον Γιώργο Αποστολάκο στην αρχαιότητα και την πορεία του τόπου μας μέσα στο χρόνο, εξερευνώντας τους θησαυρούς από τις αρχαιολογικές συλλογές που περιλαμβάνουν περισσότερα από 1.200 αντικείμενα από όλη την Αιτωλοακαρνανία και φιλοξενούνται στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο. Γνωρίστε τα εξαιρετικά σπάνια σύνολα ευρημάτων που πολλά από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά και καλύπτουν το χρονολογικό φάσμα από τους προϊστορικούς έως και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Δήλωσε συμμετοχή και ταξίδεψε στην αρχαιότητα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Έλα κι εσύ στα βιωματικά εργαστήρια κεραμικής και φτιάξε το δικό σου μικροαντικείμενο από πηλό! Στο εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους, μαθαίνουμε από την κεραμίστρια Μαρία Γούργαρη για την τέχνη της κεραμικής, τις τεχνικές πηλοπλαστικής και τη χρήση του ηλεκτρικού τροχού. Τα εργαστήρια θα γίνουν στον Τοπικό Κόμβο (πλατεία Ραζή-Κότσικα) και χωρίζονται σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων.
 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ
Ζήστε τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με την ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης. Γνωρίστε ιστορικά κειμήλια από την περίοδο της Εξόδου αλλά και έργα τέχνης παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ άλλων του πίνακα της Εξόδου και του Εμίλ Ντε Λανσάκ που σημάδεψαν τη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας.

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
https://messolonghibylocals.com/martios2022/

 

Το Μεσολόγγι των ντόπιων

Messolonghi by Locals