Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου για το μπούλινγκ

 
Στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολείο που νοιάζεται και φροντίζει», του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου, το οποίο υλοποιείται ως μέρος της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου μια σημαντική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα,  η ψυχολόγος του δήμου Μεσολογγίου κυρία Μαρία Κάκκου μίλησε στους μαθητές της Α! Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου για το σοβαρότατο θέμα της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, γνωστού σε όλους μας ως «bullying»(μπούλινγκ). Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξαιρετική παρουσίαση της κυρίας Κάκκου, η οποία με επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα απλό και κατανοητό τρόπο, ανέπτυξε στους μαθητές όλες τις πτυχές ενός προβλήματος, το οποίο έχει γίνει μάστιγα στο σχολικό περιβάλλον στην εποχή μας.

Η εκδήλωση αυτή ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας που έγινε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κατά την οποία οι καθηγητές του προγράμματος,(Μπαλαφούτη Κατερίνα, Στουρνάρα Δήμητρα, Κανδηλιώτη Θεοδώρα, Πατσαούρας Κων/νος και Μπλαχούρας Κων/νος), με συζητήσεις, δράσεις και εργασίες πέτυχαν να ευαισθητοποιήσουν και να προβληματίσουν τους μαθητές πάνω στο κρίσιμο πρόβλημα του μπούλινγκ.



Ως εκπαιδευτικοί, θεωρούμε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά θα νιώθουν ασφαλή και θα χαίρονται την εμπειρία της μάθησης, χωρίς φόβο και άγχος, θέτοντας τις βάσεις για την ακαδημαϊκή και συναισθηματική ανάπτυξή τους, μέσα στο ασφαλές σχολικό περιβάλλον που δικαιούνται.

Πιστεύουμε επίσης ότι, η βία και ο εκφοβισμός στο σχολείο δεν είναι «πλάκα», δεν είναι

«αστείο», αλλά είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Γι’ αυτό πρέπει όλοι – πολιτεία, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί – να το αντιμετωπίσουμε συνεργαζόμενοι με θάρρος, αποφασιστικότητα και ευαισθησία.