Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Σε κλίμα συγκίνησης ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου τίμησε σε ειδική εκδήλωση επιφανείς Μεσολογγίτες

 

Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της  προσφοράς τους και της συμβολής τους, στην διατήρηση και  στον εμπλουτισμό της ιστορικής μνήμης της  Ιερής Πόλης  ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου απέδωσε τιμές σε επιφανείς Μεσολογγίτες  το απόγευμα της Κυριακής, 19 Ιουνίου 2022.

 Πρόκειται για τους Σπύρο Σακαλή, Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου και Νικόλαο Κολόμβα που διακρίθηκαν για τις μακροχρόνιες ερευνητικές τους αναζητήσεις και το αξιόλογο συγγραφικό τους έργο.

Η απόφαση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου για την βράβευση είχε εγκριθεί από  το Δ.Σ.  το 2020, όμως  λόγω της πανδημίας δεν είχε καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Η εκδήλωση  έλαβε χώρα, στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου σε ένα ζεστό και συγκινητικό κλίμα  ιδιαίτερα για τον Σπυρίδωνα Σακαλή, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Το μετάλλιο με το έμβλημα του Δήμου παρέλαβε από τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο   ο γιός του Φοίβος Σακαλής, ενώ για την κα. Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου το μετάλλιο παρέλαβε η ανιψιά της, Όλγα Αλεξανδροπούλου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Στρατηγός Νικόλαος Κολόμβας έλαβε την τιμητική του διάκριση τονίζοντας την αγάπη του για τον τόπο μας. 



Για τον πλούτο των γνώσεων και των έργων του  Σπύρου Σακαλή μίλησε ο Κώστας Καρκανιάς, Πρόεδρος Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας,  για τον Στρατηγό Νικόλαο Κολόμβα που  έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις, παράσημα και μετάλλια και μετά την ευδόκιμη αποστρατεία του επιδίδεται σε αρθρογραφία, διαλέξεις και διατριβές επί θεμάτων Εθνικής Άμυνας και Ιστορίας  μίλησε ο Ιωάννης Μακρής, Πρόεδρος  της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου,  ενώ για το σπουδαίο συγγραφικό έργο  της Σπυριδούλας Αλεξανδροπούλου εκτενή αναφορά έκανε ο Αθανάσιος Σπυρόπουλος, Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.