Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Συμβολικό κλείσιμο υπηρεσιών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 ως συμπαράσταση στη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»


Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 14/7/2022 και ώρα 12:00 έως 15:00, ώστε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». 

Η απόφαση του Δημάρχου πάρθηκε μετά και την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αποφασίστηκε ομόφωνα μια σειρά ενεργειών, ώστε το ταχύτερο δυνατό να επιτευχθεί η επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό και η αποτροπή οποιασδήποτε υποβάθμισης του. 

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά: «Αυτή η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζομένους του Νοσοκομείου και όλη την τοπική κοινωνία θα διεκδικήσουν την πλήρη αναβάθμισή του, ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να εφημερεύει, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους κατοίκους. 

Δυστυχώς την δεδομένη στιγμή αυτό δεν συμβαίνει και οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο, κάθε μέρα που περνάει, συνεχώς αυξάνονται. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των εργαζομένων, που διαχρονικά επιδεικνύουν υψηλού επιπέδου παροχές στον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, η οποία πλέον είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να διεκδικήσει την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής».