Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Σπ. Διαμαντόπουλος: «Υπάρχει λύση. Παραιτηθείτε»

Κε Δήμαρχε,

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που αναλάβατε τις τύχες του δήμου μας. Οι δημότες, σας επέλεξαν γιατί θεώρησαν ότι μπορείτε να δώσετε λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Σήμερα τρία χρόνια μετά στις πολιτικές σας κινήσεις κυριαρχεί ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός στην επιλογή συνεργατών και η αποποίηση ευθυνών με κάθε ευκαιρία, αποδεικνύεται περίτρανα ότι όχι απλώς αδυνατείτε να διαχειριστείτε τα προβλήματα αλλά με σωρεία άστοχων ενεργειών προκαλείτε μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν «έμφραγμα» στη δημόσια υγεία ενώ  χρεώνετε το δήμο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Η εμφάνισή σας δε στο δικαστήριο αποτελεί την καλύτερη ομολογία αποτυχία σας. Αν και,

Α. γνωρίζατε το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή.

Β. αυξήσατε τα δημοτικά τέλη και χρεώσατε τους δημότες με το σκεπτικό να δώσετε λύση.

Γ. είπατε ψέματα στους δημότες, εσείς και οι συνεργάτες σας, εντός του δημοτικού συμβουλίου το Χειμώνα, περί δήθεν έγκρισης του αναγκαίου ποσού από το αρμόδιο υπουργείο του έργου που απαιτείται στο ΧΥΤΑ. Είναι θέμα ημερών μας είχατε πει..

Δ. το δημοτικό συμβούλιο σας υπέδειξε λύσεις για το θέμα με τη μορφή απόφασης τις οποίες οφείλατε να ακολουθήσετε και δεν το κάνατε. Έργο δεν βλέπουμε στο ΧΥΤΑ, σταθμό Μεταφόρτωσης ( ΣΜΑ ) αδυνατείτε να κατασκευάσετε εδώ και πολύ καιρό, τα απορριμματοφόρα τα έχετε “διαλύσει” από τα πολλά χιλιόμετρα. 

Ε. στο τελευταίο ΔΣ σας πρότεινα να εκτελέσετε το έργο με ίδιους πόρους του δήμου που διαθέτουμε μιας και το υπουργείο παρά τις επισκέψεις σας δεν έχει εγκρίνει τα απαραίτητα κονδύλια. Και αυτό γιατί η δημόσια υγεία, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυρά του Δήμου, ΔΕΝ αντέχουν άλλο. Αν έχετε κάποια καλύτερη λύση από το να περιφέρεστε στα δικαστήρια προσπαθώντας να αποποιηθείτε των ευθυνών σας, περιμένουμε να τις ακούσουμε.

Κύριε δήμαρχε, με όλο το σεβασμό στο θεσμό του προσώπου του πρώτου δημότη, 

Έχετε αποτύχει στη διαχείριση των απορριμμάτων και η φυγή σας στον εισαγγελέα απέδειξε πόσο τραγικός και ευθυνόφοβος είστε. Το ίδιο συμβαίνει και στο θέμα της ΔΕΥΑΜ (είστε πρόεδρος) όπου κινδυνεύουμε μέσα στο καλοκαίρι να μείνουμε χωρίς νερό ενώ στα έργα έχετε γράψει ήδη αρνητική ιστορία με τις τραγικές σας επιλογές έχοντας προσωπικά την ευθύνη ως αρμόδιος στον τομέα των έργων. 

Φτάνει πια!

Χωρίς πολλές αναλύσεις , κοντεύετε να ολοκληρώσετε τη θητεία σας και ακόμα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς. Αυτά συμβαίνουν βέβαια στο δικό σας μικρόκοσμο γιατί οι δημότες ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει και έχουν πειστεί ότι δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα στο δήμο παρά μόνο προβλήματα. 

Κύριε δήμαρχε, 

Αν συνταγματικά υπήρχε το δικαίωμα μομφής σήμερα θα κατέθετα επίσημα μομφή εναντίον σας.

Φαντάζομαι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων θα συμφωνούσε μαζί μου. Αναμένω με ενδιαφέρον τις δικές τους τοποθετήσεις να πάρουν θέση δημόσια. Όπως και η πλειοψηφία των δημοτών που υποφέρουν. 

Κύριε δήμαρχε, 

δεν υπάρχει θέμα προσωπικής βεντέτας. Δεν πρόκειται για θέμα ρεβανσισμού. 

Απεναντίας, σας σεβαστήκαμε και σας δώσαμε όλοι μας πολιτικό χρόνο να αποδείξετε ότι μπορείτε να δώσετε λύσεις. Είστε η δημοτική αρχή με την «μικρότερη» πίεση αντιπολιτευτικά στα δημοτικά συμβούλια.

Αποτύχατε! 

Σας προτείνω τη μόνη αξιοπρεπή λύση για να σώσουμε ότι σώζεται και να προχωρήσουμε γρήγορα στην επόμενη μέρα του δήμου. Αποχωρείστε δια της παραιτήσεως σας από το δήμο γιατί κάθε λεπτό που περνάει κάνετε ζημιά στον τόπο μας. 

Τέλος, απευθύνομαι στους εκλεγμένους βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος και στους Δημάρχους του νομού μας, ζητώντας να αναλάβουν εκείνοι πρωτοβουλία επίλυσης της υγειονομικής βόμβας που έσκασε στην πρωτεύουσα του νομού πριν το Μεσολόγγι γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος. 

Τους αφορά και μας αφορά όλους. 

ΥΓ.  Αν ζητάς απ΄ τους άλλους να λογοδοτούν να είσαι πρόθυμος να λογοδοτήσεις και εσύ. Σόλων.


Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Οικονομολόγος