Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Μήπως πρέπει να δώσουμε και το χρυσό κλειδί της πόλης στους κκ Λιβανό – Σαλμά;

Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής ότι ο τυχόν διαχωρισμός της Μητρόπολης, είναι κατ’ εξοχήν θέμα εκκλησιαστικό και ουδόλως αμιγώς πολιτικό, όπως θέλουν κάποιοι να το παρουσιάσουν. Ως εκ τούτου, όπως και στη σχετική συζήτηση που έλαβε χώρα στο δημοτικό συμβούλιο, ταχθήκαμε υπέρ αυτής της άποψης και υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους και εμμένουμε στη θέση αυτή.

Τις τελευταίες όμως ημέρες και λίγο πριν την σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις αρχές Οκτωβρίου του 2022, τα σενάρια “αναζωπυρώθηκαν”. Μάλιστα δύο (2) κυβερνητικοί βουλευτές, οι κκ Λιβανός και Σαλμάς, με σχετικές παρεμβάσεις και επιστολές, έλαβαν θέση υπέρ του διαχωρισμού της Μητρόπολης! Προφανώς θεωρούν ότι και εν όψει της προεκλογικής περιόδου η Μητρόπολη “πουλιέται” για τους ψήφους του μεγάλου αστικού κέντρου, αγνοώντας προκλητικά την Ι.Π. Μεσολογγίου.

Προκαλεί δε κατάπληξη θεσμικοί φορείς της πόλης να τους συγχαίρουν δημοσίως και να ζητούν (!) και από τους άλλους βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση! Αν αυτό δεν είναι “παράνοια” και ταφόπλακα στις διεκδικήσεις της πόλης και του δήμου, πώς μπορεί να περιγραφεί άραγε; Αν κάποιοι δεν μπορούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, καλό είναι να σιωπούν και να αφήσουν κατά μέρους τους αδιάφορους εξυπνακισμούς. 

Δηλώνω λοιπόν ότι δεν θα εμπλακώ σε καμία αντιπαράθεση μαζί τους. Ο καθένας κρίνεται και θα κριθεί εκ του τελικού αποτελέσματος. Απλούστατα επιθυμώ να θυμίσω τις “θεσμικές” τους παρεμβάσεις σε μεγάλα ζητήματα του δήμου όπως Πανεπιστήμιο – ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Μαρίνα, ΕΣΠΑ, Λιμάνι, Λιμνοθάλασσα, αγροτική οδοποιία, ώστε να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα…

Τέλος, με βάση τα παραπάνω, θα πρότεινα να δοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης στους κκ Λιβανό και Σαλμά καθώς και να αποδοθεί ο έπαινος στους κάθε λογής δημόσιους χειροκροτητές τους…

Κλείνοντας: Ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, θα λάβει θέση επί του προκειμένου;     

  

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος 

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»