Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου τίμησε την Ελιά, τον «μαύρο χρυσό»

 Με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό, οργάνωση  και επιτυχία διεξήχθη φέτος από τον δήμο μας  η 4η Γιορτή Ελιάς στο Κεφαλόβρυσο. Είναι πλέον ένας θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και αποσκοπεί στην ανάδειξη, προβολή και προώθηση της ελιάς.

Μια ανάδειξη που στοχεύει  στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, τη διάδοση της υψηλής διατροφικής αξίας του προιόντος  μέσω προβολής παραδοσιακών συνταγών, που φέτος παρασκεύασαν με πολύ μεράκι πολλοί εθελοντές , αλλά  και  την αναγνώριση και την απόδοση τιμής και στήριξης  όλων των εμπλεκομένων στο κλάδο με πρώτους τους παραγωγούς μας.

Ο κόσμος που είχε κατακλύσει την όμορφη πλατεία του χωριού είχε την ευκαιρία να γευτεί από τον επιμελημένο μπουφέ, διάφορες ποικιλίες ελιών και  υπέροχους… «ελιομεζέδες» και στην συνέχεια χόρεψε και γλέντησε με ζωντανή μουσική και τα χορευτικά του Αιτωλικού.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους αλλά και όσους στήριξαν και ενίσχυσαν την προσπάθεια αυτή, τον αντιδήμαρχο, πρωτεργάτη της γιορτής Χρήστο Μασαούτη, τους εργαζόμενους του δήμου, τους εθελοντές  για την αξιέπαινη και πολύτιμη βοήθεια και συμβολή τους, ώστε και φέτος η Γιορτή Ελιάς να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.