Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Δημιουργικός Μάρτιος για παιδιά 6-12 ετών στο Messolonghi by Locals

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της αναγέννησης και της άνοιξης. Ας εξερευνήσουμε τη φαντασία μας αγκαλιάζοντας την αρμονία της εποχής μέσα από τις ατελείωτες δυνατότητες δημιουργίας.  

Ένας δημιουργικός μήνας για παιδιά 6-12 ετών έρχεται στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB του οργανισμού «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS». 

Οι εικαστικοί του Messolonghi by Locals, Αγησίλαος Ρόμπολας και Γιάννης Σφαέλος, με την καθοδήγησή τους, θα δώσουν στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα και οδηγίες για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των εικαστικών. 

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 

https://messolonghibylocals.com/martios2023/

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων: 

Σάββατο 04.03, 12:00-14:00

 Μαρτάκι και Μαρτινίτσα

Φτιάχνουμε τα δικά μας μαρτάκια και εξερευνούμε ένα ανοιξιάτικο έθιμο των Βαλκανίων, κατασκευάζοντας την  Μαρτινίτσα, ένα φυλαχτό από κόκκινες και λευκές κλωστές. Οι άνθρωποι το κρεμούσαν στις πόρτες των σπιτιών τους για να υποδεχτούν την άνοιξη αλλά και για να ευχαριστήσουν την γιαγιά Μάρτα (θηλυκή προσωποποίηση του μήνα Μάρτη), να προστατευτούν από τον δυνατό ήλιο αλλά και από ό,τι κακό μπορεί να τους συμβεί.


Σάββατο  11.03, 12:00-14:00

Κατασκευή Χελιδονοφωλιάς 

Τα χελιδόνια σηματοδοτούν τον ερχομό της άνοιξης. Πετούν χιλιάδες χιλιόμετρα για να μεταναστεύσουν σε θερμότερα μέρη. Μετά από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι σίγουρα θα είναι κουρασμένα και θα πρέπει να χτίσουν τις φωλιές τους προκειμένου να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Ας τα φροντίσουμε λοιπόν φτιάχνοντας χελιδονοφωλιές από φυσικά υλικά όπως ξύλο, πηλό και χορτάρι.


Σάββατο 18.03, 12:00-14:00

Χειροποίητο ανακυκλωμένο χαρτί

Τώρα που μπήκε η άνοιξη και η φύση ξυπνάει από το κρύο του χειμώνα, είναι μία καλή ευκαιρία να σκεφτούμε πως μπορούμε να την προστατέψουμε. Μία καλή ιδέα είναι η ανακύκλωση. Ελάτε να μάθουμε πως μπορούμε να ανακυκλώσουμε παλιές εφημερίδες και διάφορα έντυπα φτιάχνοντας το δικό μας χειροποίητο χαρτί.


Παρασκευή 24.03, 16:00-18:00

Βιβλιοδεσία

Είτε κρατάτε σημειώσεις, σχεδιάζετε ή γράφετε ημερολόγιο χρειάζεστε ένα σημειωματάριο ή ένα μικρό μπλοκάκι. Το ξέρατε όμως ότι μπορούμε να φτιάξουμε χειροποίητα μπλοκάκια με εφάνταστα εξώφυλλα προσθέτοντας τις δικές μας πινελιές; Μαζί θα μάθουμε την ιστορία της βιβλιοδεσίας και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας μπλοκάκια με γραμμές κουτάκια ή και σκέτα φύλλα από κανονικό ή ανακυκλωμένο χαρτί.


Δηλώστε συμμετοχή: 

https://messolonghibylocals.com/martios2023/


Το Μεσολόγγι των ντόπιων

Messolonghi by Locals