Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : "Στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου το κλίμα γίνεται όλο και πιο τοξικό"


Η δημοτική αρχή κρυπτόμενη  από τις ευθύνες της και την πραγματικότητα, ασκεί την διοίκηση και την διαχείριση του Δήμου με όλο και περισσότερο τοξικό τρόπο. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα μόνο τελευταία περιστατικά:

Την Τετάρτη σε δικαστήριο όπου κατηγορούταν η δημοτική αρχή (στο πρόσωπο της αρμόδιας αντιδημάρχου) για υποβάθμιση περιβάλλοντος (παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στο κτήμα «Πετούνι» ) στο οποίο σέρνονται (δυστυχώς κατηγορούμενοι!)  και εργαζόμενοι του Δήμου, καθώς η δημοτική αρχή και η αρμόδια αντιδήμαρχος, κρύφτηκαν εξ αρχής και δεν πήραν ποτέ την ευθύνη της παράνομης εντολής τους, δεν εμφανίστηκαν, για τρίτη φορά, να υπερασπιστούν το «δίκαιο» και «νόμιμο» των εντολών τους για το οποίο μας κουνούσαν το δάχτυλο(συνεχίζοντας κρυπτόμενοι). Κάτι ανάλογο που γινόταν και με τον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και μάλλον θα ξαναγίνει (όπως προβλέπουμε) λίγο πριν τις εκλογές (καθώς ο ΧΥΤΑ δύσκολα θα νομιμοποιηθεί με τέτοιου είδους νοοτροπίες).

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, η δημοτική αρχή Μεσολογγίου, για να «βοηθήσει» προς την παράταση των συμβάσεων τους (μέσω δικαστηρίων), πρώην συμβασιούχους του Δήμου, αλλά και ωφελούμενους προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, (ενίοτε και υποψηφίους της στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές), πίεζε αφόρητα το σύνολο σχεδόν της υπηρεσιακής Διοικητικής Ιεραρχίας του Δήμου, να χορηγήσουν «διαπιστευτήρια» για χρήση σε δικαστήριο και όταν αυτό δεν έγινε τότε ..... το «bulling» είναι το λιγότερο που μας έρχεται πρώτο  στο μυαλό ...  

Την ίδια εβδομάδα πάλι στις ίδιες δικαστικές αίθουσες προς «βοήθεια» των ίδιων πρώην συμβασιούχων και ωφελούμενων, αφέθηκαν από την δημοτική αρχή απίστευτα υπονοούμενα απαξίωσής αλλά και  αναλήθειες, για τους εργαζομένους του Δήμου. Κατά τα άλλα οι υποκριτικές «ευχαριστίες» από την δημοτική αρχή πάνε και έρχονται προς τους εργαζομένους.  Ουαί ημίν... 

Σε συνέχεια αυτών στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος κατά την προσφιλή τακτική του (δυστυχώς με τις επευφημίες ή την ανοχή και των άλλων μελών της δημοτικής αρχής) για να δικαιολογήσει τις ανεπάρκειες της διοίκησης και τα αδιέξοδα της πολιτικής του, απαξίωσε για μία ακόμη φορά το ρόλο των προϊσταμένων και εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, καθώς πιστεύει μάλλον ότι είναι υποτακτικοί του. 

Την περασμένη  εβδομάδα πάλι, είχαμε την τύχη να μονιμοποιηθούν μετά από πολλούς αγώνες,  οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Εργαζόμενοι με πολύτιμη εμπειρία και συνεισφορά, οι οποίοι σύμφωνα με την νομοθεσία εντάχθηκαν στον Δήμο ως πολύτιμη υπηρεσία. Φευ, η δημοτική αρχή (προεξάρχοντος του προέδρου της Κοινωφελούς), δεν το αντελήφθησαν και επιμένουν άτυπα και παράτυπα, η διαχείριση της υπηρεσίας να πραγματοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση σε βάρος της νομοθεσίας, της όποιας διοικητικής λογικής και εις βάρος φυσικά των Δημοτών.  Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς πιέσεις…  και όχι μόνο .... (όπως είπαμε παραπάνω) 

Κουράζει μάλλον να αναφέρουμε ξανά τις καθημερινές πιέσεις που υφίστανται οι συνάδελφοι σε όλες τις διοικητικές δομές του Δήμου. Την απαράδεκτη συμπεριφορά με λεκτικούς προπηλακισμούς, πολλές φορές, προς τους «διαφωνούντες» στα όρια του εκφοβισμού. Το καθημερινό κυνήγι μαγισσών  των «αντιπολιτευόμενων» και των «αντιπάλων» κατά τους αγαπημένους χαρακτηρισμούς της δημοτικής αρχής, για να δικαιολογήσει τις αδυναμίες και τις αστοχίες της.

Γίνεται αντιληπτό ότι το όλο παραπάνω κλίμα εκπέμπει τοξικότητα. 

Τοξικότητα, που δημιουργεί ένα αφόρητο κλίμα εργασίας και ανασφάλειας στους εργαζομένους του Δήμου. 

Τοξικότητα, που τελικά ενσωματώνεται στα Δημοσία Αγαθά που θα έπρεπε να απολαμβάνουν οι Δημότες. 

Τοξικότητα, που δυστυχώς θα ενταθεί όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές. 

Δυστυχώς τέτοιου είδους γεγονότα τα έχουμε καυτηριάσει και επισημάνει διαμαρτυρόμενοι και στο παρελθόν. Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα ανεχόμασταν τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

Ζητούμε την επίσημη καταδίκη των συμπεριφορών αυτών και την επαναφορά στην τάξη των μελών της δημοτικής σας αρχής που υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές μηδέ του δημάρχου εξαιρουμένου. Σε διαφορετική περίπτωση ενημερώνουμε θα προσφύγουμε άμεσα ενώπιων  των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, καταγγέλλοντας αυτές τις συμπεριφορές, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το Δήμο, καθώς και το ότι θα προβούμε άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις (απεργία, αποχή,   κλπ).  

Καλούμε επίσης όλους τους αιρετούς και τους υποψηφίους Δημοτικούς Άρχοντες (μηδέ της νυν δημοτικής αρχής εξαιρουμένων), να ενημερωθούν και να πάρουν θέση, ανοίγοντας ένα δημόσιο διάλογο (όπως θα κάνουμε από εδώ και πέρα για όλα τα ζητήματα) για το κάλο του τόπου και του Δήμου.