Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για το Πρωτοδικείο την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με την ευρεία συμμετοχή των δημοτικών ομάδων και των φορέων της πόλης μας με θέμα την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη και το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, αποφασίστηκαν τα εξής:

1) H σύγκληση Τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής περαιτέρω οργάνωσης και συνέχισης των αγωνιστικών μας δράσεων και κινητοποιήσεων με αντικείμενο τη διατήρηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου ως κεντρικού και κύριου Πρωτοδικείου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Η Επιτροπή αποτελείται από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, κο Σπυρίδωνα Διαμαντόπουλο, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, κο Χρήστο Παΐσιο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου, κα Ιωάννα Σταματοπούλου (Απόφαση 32/2024 Δημοτικού Συμβουλίου).

2) Η διατράνωση προς κάθε κατεύθυνση της ισχυρής πεποίθησής μας ότι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να διατηρήσει το Πρωτοδικείο της για αντικειμενικούς και ιστορικούς λόγους που έχουν αναπτυχθεί πολλάκις ενώπιον κάθε αρμοδίου φορέα και αρχής. Το Μεσολόγγι δεν διεκδικεί τίποτε άλλο και από κανέναν. Διεκδικεί το αυτονόητο και δίκαιο: Τη διατήρηση του ιστορικού και μεγάλου Πρωτοδικείου του ως έχει.

3) Η πλήρης και καθολική αντίδραση της πόλεως του Μεσολογγίου σε κάθε άλλη πιθανή απαξίωση και υποβάθμισή της, με την αποστέρηση περαιτέρω δομών της.

4) Η συνέχιση των κινητοποιήσεων με τη συγκέντρωση των φορέων του Δήμου μας και των συνδημοτών μας, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Δικαστηρίων, για να διατρανώσουμε το δίκαιο αίτημά μας.

Καλούμε όλους τους φορείς, ενώσεις και σωματεία, καθώς και όλους τους πολίτες του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, να συμμετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση, ώστε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων μας προς κάθε κατεύθυνση.

Θα είμαστε όλοι εκεί ενωμένοι.

Λέμε βροντερό «Όχι» σε κάθε περαιτέρω απαξίωση της πόλης μας, που αποτελεί την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.