Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ του Γιάννη Ατσαλάκη πρ. Προέδρου του Δ.Σ., Αντ/ρχου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου




 Με το παρόν δημοσίευμά μου ανακοινώνω και διευκρινίζω τα εξής:
1.- Μετά από πρόσκληση των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Παν. Κα­τσούλη και Παντ. Καρατσόλη «ΠΡΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓ­ΓΙΟΥ κ. ΑΤΣΑΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ»  στην εκδήλωση «Μόνο ΠΟΛΛΟΙ … μόνο ΜΑΖΙ!  σταματάμε την παρακμή», την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ερ­γατικό Κέντρο Μεσολογγίου, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, φορέων κ.α., έδωσα το παρών ως ενεργός Πολίτης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η παρουσία μου και ο πρώτος λόγος της τοποθέτησής μου, και στην αρχή αυτής, διευκρίνισα ότι δεν συμμετέχω με την ιδιότητα του Προέ­δρου και εκπροσώπου του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ». Γι΄ αυτό, ζητώ όπου ειπώθηκε και γράφτηκε, όπως στη προσωπική σελίδα «Facebook» του Π. Κατσούλη ή αλλού, να δι­ορθωθεί στο ορθό. Διότι, οφείλουμε και πρέπει τον ιστορικό σύλλογο και Ρα­διοφωνικό Σταθμό Ι.Π. Μεσολογγίου να μην εμπλέκουμε σε ανταγωνισμούς και παρατάξεις, προσώπων, κομμάτων, δημοτικών κ.α. Για το λόγο αυτό, όπως είπα στην αρχή της τοποθέτησής μου στο Εργατικό Κέντρο, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι απ΄ όλο το «πολιτικό φάσμα» και το σύνολο των αποφά­σεών μας είναι ομόφωνες για το κοινό σκοπό μας, παράγοντας σημαντικό έργο εξυγίανσης, βελτίωσης και επιτέλους οριστικής βιωσιμότητάς του στο παρόν και το μέλλον σ΄ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
2.- Προσωπικά, έχω το Δικαίωμα και την Υποχρέωση ως Πολίτης ενεργός και Δημότης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, να έχω θέση και άποψη για τα δημοτικά τεκταινόμενα. Η μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τα «κοινά» και η ανιδιοτελής υπηρέτησή τους με ήθος και εντιμότητα, γνώση και εμπειρία, προτάσεων και αγώνων καθιστούν επιβεβλημένη την παρέμβασή μου, στη σήψη και το τέλμα που έχει περιέλθει το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και η ευρύτερη περιοχή μας. Όταν μάλιστα η απάντηση και λύση φαντάζει αδιέξοδη απ΄ τον κατακερματισμό των «υγιών» δυνάμεων του Τόπου μας, με κύρια ευθύνη προσωπικών πολιτικών και στόχων, καιροσκοπικών και ιδιοτελών. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ η συσπείρωση και η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των υγιών δημοκρατικών δυνά­μεων, όχι μόνο για την εκλογική ΝΙΚΗ, αλλά και με τη σιγουριά της ΕΠΟΜΕ­ΝΗΣ ΜΕΡΑΣ για ένα ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, όπως όλοι θέ­λουμε και αγαπάμε, όπως του πρέπει και του αξίζει.
Αυτός ο λόγος της παρουσίας μου και θα πάρω πρωτοβουλίες γι΄ αυτή τη μόνη και εφικτή λύση, για ένα καλύτερο μέλλον του Τόπου και της πε­ριοχής μας. Απευθύνω και δημόσιο ΚΑΛΕΣΜΑ στους φιλοδοξούντες «ηγέτες» να αναλογισθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, την ευθύνη και το χρέος τους.
Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, 18-9-2018