Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ευχαριστήριο του Ναυτικού Ομίλου ΜεσολογγίουΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, ευχαριστεί δημόσια τον κ. Γεώργιο Μολίν και την κ. Ντομινίκ Ανδρεάδη Μολίν, για την δωρεά ενός εκπαιδευτικού ιστιοφόρου τύπου Topper στον όμιλό μας, εις μνήμη του Γεωργίου Ανδρεάδη.
Ο Γεώργιος Ανδρεάδης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1925 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1947 αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων και πολέμησε στον εμφύλιο πόλεμο για δύο χρόνια όπου έλαβε δύο προαγωγές επί ανδραγαθία χωρίς να χάσει ούτε ένα στρατιώτη. Μετεκπαιδεύτηκε σε Η.Π.Α. και Γαλλία και υπηρέτησε μέχρι τον βαθμό του υποστρατήγου.
Αφού αποστρατεύτηκε έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της στρατιωτικής ιστορίας από το πανεπιστήμιο της Τουλούζης στην Γαλλία. Μέχρι τον θάνατό του το 2001 δίδαξε στρατιωτική ιστορία στην Σχολή Ευελπίδων και τη Σχολή Ικάρων. Αγαπούσε τη θάλασσα και θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος αν έβλεπε ότι το μικρό του σκάφος χρησιμοποιείται σήμερα από παιδιά που μοιράζονται την ίδια αγάπη με εκείνον.
Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου διαβεβαιώνει ότι το παραπάνω σκάφος θα χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά και τους νέους εκπαιδευόμενους για τη μάθηση της τέχνης της Ιστιοπλοΐας και για την εξοικείωση τους με τη θάλασσα όπως εκείνος επιθυμούσε.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στην 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που ανοίγει τις πύλες της στις 20 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο 22/9 το απόγευμα και την Κυριακή 23/9 το πρωί θα πραγματοποιήσουμε κοινή προπόνηση και αγώνα επίδειξης σκαφών OPTIMIST, στο λιμάνι Μεσολογγίου, με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πρέβεζας. Όσοι θέλουν να δουν τα σκάφη μας και να ενημερωθούν για τις δράσεις μας, μπορούν να μας επισκεφτούν στο περίπτερο 1-2.