Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Φήμες ή πραγματικότητα;
Ξεκίνησε ως φήμη εδώ και λίγο καιρό και αρκετοί ήταν αυτοί που την αντιμετώπισαν ως ευφάνταστο σενάριο που δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί. Φαίνεται όμως ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται αδύνατο. Ο τέως νομάρχης και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δ. Σταμάτης μάλλον ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα  για τον Δήμο Μεσολογγίου!!!
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις κινήσεις του το τελευταίο διάστημα, χωρίς βέβαια ο ίδιος να έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Σταμάτης βρέθηκε στο Μεσολόγγι όπου πραγματοποίησε πλήθος επαφών προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχει «πρόσφορο έδαφος» για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Μεσολογγίου. Τα πρώτα μηνύματα που πήρε ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Ας μην ξεχνάμε ότι λόγω ονόματος, αλλά και λόγω της δικής του μακράς πολιτικής διαδρομής, έχει σημαντικά ερείσματα στην ευρύτερη περιοχή του διευρυμένου Δήμου(Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή κ.λ.π.).
Βέβαια στην πόλη του Μεσολογγίου η πιθανή υποψηφιότητά του αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο σκεπτικισμό αφού στην συνείδηση των Μεσολογγιτών είναι ταυτισμένος με το Αγρίνιο(του οποίου άλλωστε υπήρξε και υποψήφιος Δήμαρχος το 2010). Αυτό είναι και το κρίσιμο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει αν τελικά βάλει υποψηφιότητα.
Πάντως η κάθοδος του κ. Σταμάτη  στις εκλογές αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές «αναταράξεις» και ανακατατάξεις σε όλους  τους  συνδυασμούς και κυρίως σε αυτούς που αντλούν ψήφους από τον χώρο της κεντροδεξιάς, από τον οποίο ήδη υπάρχουν δύο υποψηφιότητες. Μια του νυν Δημάρχου κ. Καραπάνου και μια του κ. Λύρου.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια…
***
Το φουγάρο…
Πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά μας από έγκυρες πηγές, αναφέρουν ότι ετοιμάζεται η έκδοση εντύπου  κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τον ευρηματικό τίτλο «Το Φουγάρο»!!!
Στυλοβάτες του εγχειρήματος άνθρωποι με αγάπη για τον τόπο τους,  διάθεση προσφοράς και κυρίως με …γαϊδουρινή υπομονή!!
Τώρα «φουγάρο» θα ‘ναι αυτό και τα φουγάρα βγάζουν πολύ καπνό. Οπότε όπως καταλαβαίνετε αναμένεται να έχουμε αρκετό «κάπνισμα» και «μαύρισμα»…
***
1η Γιορτή Ελιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού η 1η Γιορτή Ελιάς. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ήταν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και την προώθηση της ελιάς. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από ειδικούς του χώρου και στην συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια στην πλατεία του Κεφαλόβρυσου, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκαν ελαιομεζέδες και κρασί.
Συγχαρητήρια αξίζουν στους συντελεστές της εκδήλωσης η οποία ευχόμαστε να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός για την περιοχή .