Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"



Κυκλοφόρησε εσχάτως έντυπο με τον τίτλο «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ» και την ένδειξη free press, το οποίο διανέμεται δωρεάν. Για το περιεχόμενο δεν θα σας πω τίποτε. Δεν νομίζω ότι αντέχει σε κριτική. Άλλωστε η επίκληση στο ήθος του πομπού λαμβάνει χώρα εκεί που δεν χωρά η επίκληση στη λογική… άντε τώρα να ψάξεις για επιχειρήματα και όχι για σοφίσματα… Τέλος πάντων όσοι μπορέσετε να  το διαβάσετε βγάλτε τα συμπεράσματά σας μόνοι σας.
Εντύπωση όμως  προκαλεί το γεγονός ότι πουθενά δεν αναφέρεται ποιος είναι ιδιοκτήτης, εκδότης, διευθυντής του εντύπου αυτού, ούτε και υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας. Ήρθε μάλλον ουρανοκατέβατο. Εύλογα λοιπόν αναρωτιούνται οι δημότες «Ποια είναι η αόρατος αρχή;»
Βέβαια από το περιεχόμενο και τα γραφόμενα μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει τα συμφέροντα και τους σκοπούς που θέλει να εξυπηρετήσει.
Οπότε πεταμένα λεφτά… λέτε να είναι των άλλων τα λεφτά; Λέτε;;;
***
Επίσημη έναρξη του προεκλογικού τους αγώνα έκαναν την περασμένη εβδομάδα δυο υποψήφιοι δήμαρχοι. Την αρχή έκανε ο κ. Κώστας Λύρος  το Σάββατο 5/1/2019 από το «Ραδιομέγαρο» όπου ανακοίνωσε και το όνομα του συνδυασμού του «Δημιουργική ανατροπή». Την σκυτάλη πήρε ο νυν Δήμαρχος κ. Καραπάνος ο οποίος πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του συνδυασμού του «Δήμος για τα παιδιά μας» στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου. Δεν ξέρουμε αν η προσέλευση του κόσμου ικανοποίησε τους διοργανωτές των εκδηλώσεων. Πάντως οι εποχές που το μέγεθος των συγκεντρώσεων αποτελούσε σημαντικό κριτήριο για την πορεία προς την νίκη ενός υποψηφίου, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί…
***
Προς αδημονούντες και προπέτες: Ηρεμήστε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Όπως λέει και ο λαός το καλό πράγμα αργεί να γίνει, θέλει υπομονή. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι ενώ τώρα καθόμαστε μπροστά στο τζάκι και ζεσταινόμαστε, όταν έρθει η ώρα  θα πάμε να ψηφίσουμε φορώντας κοντομάνικα!!!  Γι’ αυτό σας λέω υπομονή…
***
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει το θέμα της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη μας. Σύντομα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την ανάδοχη εταιρεία και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου του Ξενοκράτειου στο οποίο θα στεγαστεί το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η δημιουργία του νέου Μουσείου είναι ένα έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης(ΟΧΕ) του δήμου Μεσολογγίου και υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται σίγουρα για ένα έργο ορόσημο που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική- και όχι μόνο- ανάπτυξη της πόλης.
***
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙΣ!!! ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;