Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ




Σε εξαιρετικό κλίμα, η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 πραγματοποίησε εκδήλωση στον Πολυχώρο ‘ΚΟΧΛΙΑΣ’ με θέμα: ‘Η Ιερή μας Πόλη και η άυλη πολιτιστική της κληρονομιά’. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Το θέμα της εκδήλωσης ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Ιωάννης Μακρής, ενώ την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα σε ένδειξη εκτίμησης έκοψε ο κ. Ζαφείρης Καραχάλιος, ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητας και του Συλλόγου Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Ο Αη-Συμιός». Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν οι κύριοι Γεωργία Λεμπέση, Μιχάλης Κωνσταντακόπουλος και Κώστας Καρέτσος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα. Σοφία Λαναρά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Ντίνος Γιαννόπουλος, Γιάννης Γυφτογιάννης και Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολογγίου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Άρης Γαρμπής καθώς και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και μέλος της Αδελφότητας κ. Κώστας Λύρος. Επίσης, παρέστησαν στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των εξής συλλόγων και φορέων: Σύλλογος Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Ο Αη-Συμιός», Όμιλος Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ΛΙΑΡΟΣ», Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Μορφωτικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ», Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου ‘Ιωσήφ Ρωγών’, Όμιλος Διαφύλαξης και Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού ‘Οι Ταξιάρχες’, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας, Οι Φίλοι της Βαλβείου Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου, Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου.