Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

22 Ιουνίου Ποδηλατούμε για την Λιμνοθάλασσα Κοινό κάλεσμα 6 Φορέων-συλλόγων-ομάδων πολιτών, για ποδηλατοβόλτα, με στόχο την προστασία της Λιμνοθάλασσας:
Saltsinistas
Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου
Messolonghi By Locals
3o Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου - 3rd Primary School of Mesologhi
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου
Πολιτιστικό Κέντρο Ο.Τ.Ε Μεσολογγίου
Η λιμνοθάλασσα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η λιμνοθάλασσα μας δίνει τη δυνατότητα να περπατάμε και να ποδηλατούμε δίπλα στα γαλήνια νερά της. Μας δίνει τροφή με τα νόστιμα ψάρια της. Μας χαρίζει μοναδικά ηλιοβασιλέματα και χρώματα που μας ταξιδεύουν.
Όμως, πολλές φορές της δείχνουμε ένα πολύ κακό πρόσωπο αφού την έχουμε γεμίσει με σκουπίδια, μολύνουμε να νερά της και την υποβαθμίζουμε χρόνο με τον χρόνο.
Επειδή η προστασία της λιμνοθάλασσας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που οφείλει να είναι βασική προτεραιότητα για τους αρμόδιους φορείς, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί:
Σάββατο 22 Ιουνίου ώρα 17:30
Αφετηρία την Κεντρική Πλατεία και τέρμα το Παρατηρητήριο στην Ανατολική Κλείσοβα.
Στόχος είναι να αναδείξουμε την ομορφιά και την αξία της λιμνοθάλασσας.
Να παρατηρήσουμε τα πουλιά της με κιάλια και τηλεσκόπιο και να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα την αξία της. Στόχος είναι να αναδείξουμε την αδράνεια και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών όσον αφορά την προστασία της λιμνοθάλασσας.
Στόχος είναι να γνωρίσουμε τη λιμνοθάλασσά μας.
Σε περιμένουμε να δράσουμε μαζί!

Μήκος διαδρομής: 5χλμ.
Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία (ώρα 17:30)
Τερματισμός: Παρατηρητήριο Ανατολικής Κλείσοβας

Τι χρειάζομαι;
- Καπέλο
- Νερό
- Αντηλιακό