Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Παρουσίαση επετειακών εκδηλώσεων συλλόγου "Οι φίλοι της Μουσικής Δ. Σολωμός"Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου, έχοντας ξεκινήσει απ’ το 2019 το όμορφο ταξίδι στην Ιστορία και την Μουσική με την αναβίωση της μνήμης του Ιερού Λόχου και της Κήρυξης της Επανάστασης από τον Αρχηγό της, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στις 24 Φεβρουαρίου του 1821, εγκαινίασε το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο δράσεων, που δεν είναι άλλο απ’ τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.


Σε συναντήσεις κατά το διήμερο 14 και 15 Ιανουαρίου, με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν, συναντήσαμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά, παρόντος του Πρωτοσυγγέλου πατρός Επιφανίου, τον Δήμαρχο της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, παρόντος του εντεταλμένου της Περιφέρειας για το 2021 κ. Ανδρέα Φίλια, και τους παρουσιάσαμε τον φάκελο με τον σχεδιασμό μας και τις προτεινόμενες εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών της Εθνεγερσίας.

Όλοι όσοι συναντήσαμε μας υποδέχτηκαν θερμά, εκφράστηκαν ευμενώς για όσα τους παρουσιάσαμε και δήλωσαν τη θετική διάθεσή τους να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες μας και να συνεργαστούν στην πραγματοποίησή τους.
Θεωρώντας πως η αλληλεγγύη και η αρμονική συνύπαρξη όλων των φορέων έχει πρωτεύουσα θέση στην αποστολή μας να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να προτείνει και να δέχεται προτάσεις για επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του Γένους μας.