Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου

 

   Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν σήμερα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τα Άγια Θεοφάνεια. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά το πρωί  τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων. Με σχηματισμό πομπής  συνοδεία Αγήματος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Τίμιος Σταυρός αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Λιμάνι του Μεσολογγίου, όπου κι έγινε η καθιερωμένη Κατάδυση κι ο Αγιασμός των υδάτων.
Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε, το παραδοσιακό έθιμο της κατάδυσης τηρήθηκε και φέτος, με τους κολυμβητές να λαμβάνουν την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
  «Η Χάρη και η Φώτιση των Αγίων Θεοφανείων ας οδηγεί τις αποφάσεις και τις πράξεις όλων μας» ευχήθηκε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.  Στον Εορτασμό συμμετείχαν  ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και π. Υπουργός Κώστας Καραγκούνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αιτωλίας Ιωάννης Νταλαχάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθαν. Μαυρομάτης, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Νεκτάριος Μελιάδης και Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων κι Επιτροπών του Δήμου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς επίσης πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του την τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.