Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

«Ομπρέλα» προστασίας από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου - Σε εφαρμογή 12ωρη γραμμή εξυπηρέτησης, νοσηλευτές και βοηθητικοί υπάλληλοι στην υπηρεσία ευπαθών ομάδων




Σχέδιο κοινωνικής μέριμνας για τις ευπαθείς ομάδες και όσους χρήζουν στήριξης τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Εντολή του δημάρχου προς τους συνεργάτες του είναι να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να βοηθηθούν άνθρωποι ανήμποροι και ηλικιωμένοι από τις υποστηρικτικές δομές του δήμου. Για το λόγο αυτό έγινε σήμερα συνάντηση στο δημαρχείο ύστερα από πρόσκληση του αντιδημάρχου Πρόνοιας Νίκου Καραπάνου. Σε αυτή παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργος Σωτηρακόπουλος και εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Γενικός Γραμματέας Κων/νος Γιαννόπουλος και η Διευθύντρια Προσωπικού του Δήμου Αρετή Γκόρου.

Τόσο ο κ. Καραπάνος όσο και ο κ. Σωτηρακόπουλος ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την στήριξη συμπολιτών μας.
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής:
             Από σήμερα
Παρασκευή 20-03-2020 θα λειτουργεί δωδεκάωρη γραμμή εξυπηρέτησης των δημοτών στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Τα τηλέφωνα 26310 55068 και 26310 55069 τίθενται στην διάθεση του κοινού.
             Πέντε νοσηλεύτριες σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες θα επισκέπτονται όσους δημότες χρήζουν βοηθείας για παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, γράψιμο φαρμάκων κ.λπ.
             Αυτοκίνητο του δήμου με οδηγό και βοηθητικούς υπαλλήλους θα εξυπηρετεί τους δημότες για την προμήθεια φαρμάκων, ψώνια σε σούπερ μάρκετ, παραλαβή πιστοποιητικών κ.λπ.
             Τέλος, μάγειρες από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου θα παρασκευάζουν φαγητό για τις ευπαθείς ομάδες.
«Κάθε μέρα που περνάει και όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση! Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για άλλη μια φορά θα είναι αρωγός των δημοτών. Όλοι μαζί με κοινωνική αλληλεγγύη, ευαισθησία και υπεύθυνη προσωπική στάση θα τα καταφέρουμε», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος.