Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ευχές του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρου για το Άγιο Πάσχα


   Οι συνθήκες που ζούμε το τελευταίο διάστημα εξ αιτίας της νόσου COVID-19 (κορωνοϊός), είναι πρωτόγνωρες και πολλές φορές οδυνηρές. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με τις συνέπειες της πανδημίας η οποία έχει λάβει σε όλη την ανθρωπότητα τραγικές διαστάσεις, αλλά και με μια ραγδαία αλλαγή της καθημερινότητάς μας. Μια αλλαγή στην οποία πρέπει και είναι απαραίτητο να προσαρμοστούμε έως ότου ο κίνδυνος περάσει και είμαστε πλέον ασφαλείς.
   Κομμάτι αυτής της καθημερινότητας, είναι τα έθιμά μας, οι συνήθειές μας που εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό την ιδιαίτερη ταυτότητα του λαού μας. Πρόσφατα, αναγκασθήκαμε λόγω αυτών των συνθηκών, να τιμήσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο τους Εξοδίτες. Όσο κι αν μας λύπησε αυτό, ξέραμε καλά ότι έτσι έπρεπε να γίνει.

   Διανύουμε την πλέον κατανυκτική εβδομάδα του χρόνου που θα κορυφωθεί σε λίγες ημέρες με την Ανάσταση του Κυρίου μας και το Άγιο Πάσχα. Κι αν τα έθιμά μας φέτος αναγκαστικά θα παραμεριστούν προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας, δε συμβαίνει το ίδιο με το ήθος, την πίστη, την αγάπη, τα βαθιά συναισθήματά μας που είναι ριζωμένα στις συνειδήσεις μας. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε τον τρόπο να τα εκφράσουμε, ακόμη και σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες με έναν τρόπο πιο πνευματικό.
Φίλες και Φίλοι
   Εύχομαι ολόψυχα στον κάθε ένα ξεχωριστά να έχει υγεία, δύναμη και καρτερία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Το Άγιο Φως της Ανάστασης του Κυρίου να δίνει πίστη κι ελπίδα, φωτίζοντας τις καρδιές όλων μας και σ αυτή τη δοκιμασία.
Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
Κώστας Λύρος