Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ο Δήμος Μεσολογγίου στηρίζει τις προσπάθειες των Αλιέων του Αιτωλικού για τη λιμνοθάλασσα


Συμπαραστάτης στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των αλιέων του Αιτωλικού για παρεμβάσεις στην λιμνοθάλασσα είναι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.
Την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Δ.Ε. Αιτωλικού, Σπύρος Βασιλείου είχαν συνάντηση με την διοίκηση του συλλόγου επαγγελματιών αλιέων Λ/Θ Μεσολογγίου - Αιτωλικού προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα του ευτροφισμού και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται. Μετά από διεξοδική συζήτηση από τους αλιείς προτάθηκε ως άκρως επιτακτικό και άμεσο να γίνει διάνοιξη του διαύλου στη θέση «Ράγκος» ώστε να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα με το φύκι και την έκλυση υδροθείου.

 Προς τούτο αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας με τα μηχανήματα που διαθέτει και την Δευτέρα έγινε συνάντηση στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στο Μεσολόγγι με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρο Δημητρογιάννη.
Το θέμα συζητήθηκε και σε νέα συνάντηση χτες Τετάρτη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου με την συμμετοχή του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Γιώργου Σύρμου και του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Λάμπρου Δημητρογιάννη.
Εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Λύρου και της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου ζητήθηκε να υπάρξει συντονισμός και γρήγορες ενέργειες για να απαλυνθεί καταρχήν το φαινόμενο και ακολούθως να υπάρξει τεκμηριωμένη επιστημονική απάντηση και σχεδιασμός παρεμβάσεων. Η μόνιμη και βιώσιμη λύση προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας πρέπει να είναι στόχος όλων.