Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Αιτωλοακαρνανίας, υπό την Αντιπεριφερειάρχη, Μαρία Σαλμά

Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά εξαιτίας των προγνώσεων για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα θυελλωδών ανέμων και πλημμυρών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε επιχειρησιακή ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις Αρχές. 

Πρίν τη συνεδρίαση του   Σ.Ο.Π.Π έλαβε χώρα υπηρεσιακή σύσκεψη υπό την κ. Σαλμά με την συμμετοχή εκπροσώπων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία ζητήθηκε επικοινωνία με τους εργολάβους των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και με ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων από το Μητρώο της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων που πιθανώς προκύψουν.

Κατά τη διάρκεια της  συνεδρίαση του   Σ.Ο.Π.Π η κ. Σαλμά γνωστοποίησε στους παριστάμενους την κατάσταση που επικρατεί την παρούσα στιγμή. Αφού ενημέρωσε σχετικά με την προετοιμασία που έχει γίνει ζήτησε από τους εκπροσώπους των δήμων να ενημερώσουν την Υπηρεσία για τα σημεία των περιοχών τους που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και στα οποία χρειάζονται τη συνδρομή της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας ενώ τους ενημέρωσε ότι μέχρι και αυτή την ώρα γίνονται παρεμβάσεις σε υδατορέματα. 

Η κ. Σαλμά τόνισε ότι θεωρεί δεδομένο ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενωμένοι με συνεργασία και άριστη επικοινωνία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επικίνδυνες καταστάσεις και συνέστησε σε όλους τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.