Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Παραιτήθηκε η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παρασκευή Πετρονικολού

 

Αγαπητοί  Συνδημότες

Μετά από ένα χρόνο συμμετοχής μου ως μέλος της παρούσας δημοτικής αρχής οφείλω να ενημερώσω ότι  υπέβαλλα την παραίτησή μου την 2-9-2020 από την θέση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Πνευματικό- Κοινωνικό - Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου».

Η απόφασή μου για συμμετοχή στα κοινά είχε αποκλειστικό στόχο την προσφορά και μόνο, χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας, χωρίς καμία συμφωνία, σε βάρος εμού, του προσωπικού μου χρόνου και της οικογένειας μου. Δυστυχώς κάποιοι δεν σεβάστηκαν και δεν εκτίμησαν όλα τα ανωτέρω.

 Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα ασχολήθηκα επισταμένως με την λειτουργία του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Πνευματικό- Κοινωνικό - Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου», το οποίο αποτελεί, κατά την άποψή μου, ένα ακρογωνιαίο τομέα της Διοίκησης του Δήμου μας, ώστε να πετύχω την εύρυθμη λειτουργία αυτού, όπως και έγινε ενάντια στις αντιξοότητες και στα εμπόδια που εμφανίστηκαν και ξεπεράστηκαν. 

Οι συνεχείς παρεμβάσεις στο έργο μου για ασήμαντες αφορμές, η έλλειψη επικοινωνίας, η έλλειψη  εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου, η έλλειψη ενημέρωσης για θέματα και εκδηλώσεις αποκλειστικής διοργάνωσης του Πνευματικού Κέντρου, η ενασχόληση τρίτων, παντελώς αναρμοδίων, με θέματα του Νομικού Προσώπου, η υιοθέτηση απόψεων και κουτσομπολιών των υπηρεσιακών παραγόντων εν αγνοία της αιρετής διοίκησης, η λήψη αποφάσεων καθόσον αφορά τη στελέχωση του υπαλληλικού προσωπικού του Νομικού Προσώπου εν αγνοία μου για τις οποίες λάμβανα γνώση από τη Διαύγεια αλλά και ο τρόπος και τα κριτήρια διοίκησης του Δήμου τα οποία με βρίσκουν κάθετα αντίθετη, με οδήγησαν στην ανωτέρω δυσάρεστη για εμένα απόφαση.

Προσπάθησα να καταπολεμήσω τις παθογένειες αλλά κάποιοι συνεχίζουν να συμβιώνουν με αυτές. 

Όλα τα ανωτέρω αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εκπλήρωση των στόχων του Νομικού Προσώπου, αφοπλίζοντας με από ενέργειες και πρωτοβουλίες. Για το καλό του Δήμου μας, επειδή οι αντιπαραθέσεις είναι συνεχείς, θεωρώ ότι δεν είναι συνετό να αναφερθώ σε λεπτομέρειες περιστατικών και γεγονότων, τα οποία αν υποχρεωθώ θα δημοσιοποιήσω.

Διαβεβαιώνω όλους του δημότες ότι από την θέση που  μου αναλογεί θα στηρίζω κάθε καλή προσπάθεια που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του Δήμου μας απ΄ όπου και αν προέρχεται.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του Νομικού Προσώπου με τους οποίους συνεργάστηκα όλο αυτό το χρονικό διάστημα και οι οποίοι με στήριξαν στην προσπάθεια και στο έργο που είχα αναλάβει, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο εργαζόμενοι πολλές φορές πλέον του ωραρίου τους.

                                                    Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

                                  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΥ – ΜΠΑΛΤΑ