Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Έναρξη των Εορτών Εξόδου 2021 από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο στην «Διέξοδο»


    Την έναρξη των Εορτών Εξόδου 2021 κήρυξε από τον ιστορικό χώρο όπου σήμερα στεγάζει την πολιτιστική δραστηριότητα της «Διεξόδου», ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

   Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/4/2021, ο Νίκος Κορδόσης καλωσόρισε τον Δήμαρχο κι ελάχιστους παρευρισκόμενους που βρέθηκαν συμβολικά στον προαύλιο χώρο της Οικίας του Αρχηγού της Φρουράς του Μεσολογγίου Αθανασίου Ραζη-Κότσικα, ενώ παρουσίασε την πρώτη εκδήλωση των φετινών Εορτών με θέμα «Η Τέχνη υμνεί τον Αγώνα - Η Διέξοδος συντηρεί τη μνήμη του».

   «…195 χρόνια μετά, μπροστά από το σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς Θανάση Ραζη-Κότσικα, ξεκινούμε με αυτόν τον ισχυρό συμβολισμό, την Μνήμη της Εξόδου. Όχι όπως θα θέλαμε όλοι μας. Αυτό είναι βέβαιο. Για μια ακόμη χρονιά η υγειονομική κρίση, μας υποχρεώνει να σεβαστούμε κάθε συνάνθρωπο που θα μπορούσε να βρεθεί σε κίνδυνο. Αυτό όμως δεν μειώνει ούτε την αξία, ούτε το πνευματικό μήνυμα των Εορτών Εξόδου, που διαδίδεται πλέον με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.

   Λίγο πριν την κήρυξη της έναρξης των Εορτών Εξόδου, ο Κώστας Λύρος συνεχάρη κι ευχαρίστησε θερμά τον Νίκο Κορδόση τόσο για την διοργάνωση κι επιμέλεια της εκδήλωσης, όσο και για την πολυετή προσφορά της «Διεξόδου» στον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.