Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Εν αναμονή της Κ.Υ.Α. για τον καθορισμό των επιτρεπτών δραστηριοτήτων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Σε συνέχεια των χτεσινών ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για την ένταξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου – «βαθύ κόκκινο» γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που στάθμισε όλα τα δεδομένα που έχει στην διάθεσή της και επικυρώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα αναφέρει επακριβώς τι δραστηριότητες θα μπορούν να γίνονται και τι απαγορεύσεις θα υπάρχουν για περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου όπως η δική μας.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ήταν σε εγρήγορση όλες αυτές τις μέρες και εισηγήθηκε την παράταση του κλεισίματος των σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτη ανάγκη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και να προβαίνουμε σε εμβολιασμούς και rapid tests. Αισιοδοξούμε πως σύντομα τα υγειονομικά δεδομένα θα καλυτερεύσουν για τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά αυτό προϋποθέτει την σοβαρή και υπεύθυνη στάση όλων μας.