Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου αντιπροσωπεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

'Εντονα ήταν ΚΑΙ φέτος τα συναισθήματα για όσους βρέθηκαν στα μαρτυρικά χώματα της Κύπρου προκειμένου να παραστούν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου.

Ανάμεσα σε αυτούς και οι Χρήστος Μασαούτης (αντιδήμαρχος) και Γιώργος Λαγούδης (πρόεδρος ΔΕΥΑΜ) οι οποίοι εκπροσώπησαν τον αδελφοποιημένο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Οι εκδηλώσεις έγιναν επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 47 χρόνων από την κατάληψη της Αμμοχώστου και η κύρια πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, στα κράσπεδα της κατεχόμενης πόλης, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στην Δερύνεια, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση έγινε αναφορά στις τελευταίες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων και του «προέδρου» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ οι οποίοι σύμφωνα και με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Δρα Σίμο Ιωάννου «έχουν προχωρήσει στα πρώτα βήματα για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, για τον εποικισμό της πόλης μας προβαίνοντας σε ένα νέο έγκλημα πάνω στο έγκλημα του 1974 και πάνω στο διαρκές έγκλημα των τελευταίων 47 χρόνων». Στην ομιλία του ανέφερε πως «η φετινή αντικατοχική εκδήλωση, το φετινό συναπάντημα των Αμμοχωστιανών είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Φέτος δεν μας πλημμυρίζει μόνο η πίκρα και ο πόνος. Μας πλημμυρίζει η οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός», τόνισε.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου περιηγήθηκε σε τοπόσημα και μνημεία της Μεγαλονήσου, έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου όπου και έγινε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή δώρων και παραβρέθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις.