Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Σε πυρόπληκτες Κοινότητες της Ηλείας η πρώτη αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από το Μεσολόγγι

 

Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου στο κάλεσμα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Κάτοικοι, φορείς, σύλλογοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και ο όγκος των ειδών που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προηγούμενο.

Την Πέμπτη 12 Αυγούστου δύο αγροτικά αυτοκίνητα μαζί με περιπολικό της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης παρέδωσαν την πρώτη αποστολή σε πληττόμενες Κοινότητες της Ηλείας. Μέλη της Ε.Ο.Ε.Δ. συνοδευόμενα από την Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσολογγίου, κα. Όλγα Δασκαλή, βρέθηκαν σε χωριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Κοινότητας Στρεφίου, κα. Αθανασία Κούρβα, η οποία τους οδήγησε σε Κοινότητες που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Η καταστροφή που έχει συντελεστεί στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής είναι αποκαρδιωτική. Έχουν καεί περισσότερα από 120.000 στρέμματα γης.

Οι κάτοικοι εξήγησαν ότι πρόκειται για ολική καταστροφή των περιουσιών τους (ελαιώνες, σταφίδες) καθώς και μερικών κατοικιών και αποθηκών. Ανησυχούν για τις επικείμενες βροχές του χειμώνα και για το πως θα εξασφαλίσουν το εισόδημα τους τα επόμενα χρόνια αφού χάθηκαν κόποι ετών.

Τα πράγματα παραδόθηκαν στις Κοινότητες: Χελιδόνι, Κρυονέρι, Καυκανιά, Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η παράδοση έγινε στα Κοινοτικά γραφεία και στα δημοτικά σχολεία των περιοχών, παρουσία των Προέδρων των Κοινοτήτων (Χελιδόνι - κ. Βασίλειος Γκολφίνος, Κρυονέρι - κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου, Καυκανιάς - κ. Γεώργιος Ρηγόπουλος, Πελόπιο - κ. Δημήτριος Στασινόπουλος) και κατοίκων των περιοχών που έχουν δημιουργήσει επιτροπές για παροχή βοήθειας στους συμπολίτες τους.

Όλες οι Κοινότητες ευχαρίστησαν για την αλληλεγγύη που έφτασε από το Μεσολόγγι και ευχήθηκαν να ξαναβρεθούμε σε χαρούμενες περιστάσεις.

Οι ζωοτροφές που είχαν συγκεντρωθεί στην ΕΟΕΔ, μεταφέρονται σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου με την μεταφορική "Χρ. ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ" στην περιοχή της Γορτυνίας και θα παραδοθούν στοχευμένα σε ιδιοκτήτες ζώων που τα έχουν ανάγκη.

Οι χώροι της Ε.Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου γέμισαν και συνεχίζουν να γεμίζουν ασφυκτικά με τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό, ζωοτροφές. Εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου δόθηκε παράταση για την συλλογή των ειδών μέχρι σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Θα ακολουθήσει νέα αποστολή πραγμάτων σε πυρόπληκτες περιοχές την επόμενη εβδομάδα.

 

Εκ μέρους της Κοινότητας Μεσολογγίου και της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Έρευνας Ι.Π. Μεσολογγίου