Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Εκπληκτική ήταν η αγωνιστική απόδοση της ομάδας κάνοε καγιάκ του ΝΟΜεσολογγίου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 


Η σκληρή προσπάθεια των 22 αθλητών του ΝΟΜ που συμμετείχαν στα 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κάνοε Καγιάκ στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά στο Μαραθώνα, που ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Αυγούστου. 

 Οι αθλητές όλων των σωματείων αγωνίστηκαν υπό ακατάλληλες λόγω καύσωνα αγωνιστικές συνθήκες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. 

 Ο ΝΟΜεσολογγίου από το 2006 που έχει παρουσία στο κάνοε καγιάκ έκανε φανερή τη δυναμική του αθλήματος και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η λιμνοθάλασσα για την ανάπτυξη του κάνοε καγιάκ ήρεμων νερών.  

Φέτος όμως ήταν η καλύτερη αγωνιστική χρονιά από πλευράς απόδοσης. Οι αθλητές μας μικροί και μεγάλοι κέρδισαν 23 συνολικά μετάλλια ( 11 Χρυσά,  

7 Ασημένια & 5 Χάλκινα),την 3η θέση πανελληνίως στο πρωτάθλημα της ανάπτυξης για αθλητές από 8-14 ετών και την 7η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα από 15 ετών και άνω. Η διαφορά με τα πρώτα στη βαθμολογία σωματεία είναι πλέον ποσοτική (δηλαδή συμμετείχαν με περισσότερους αθλητές) και όχι ποιοτική !! 

 Η ομάδα κάνοε καγιάκ του ΝΟΜεσολογγίου είναι μακράν η πρώτη σε απόδοση και συγκομιδή μεταλλίων και πανελληνίων διακρίσεων από όλα τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας. Οι υποδομές είναι στοιχειώδεις έως ανύπαρκτες και οι πόροι ελάχιστοι αλλά μάλλον αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας (μας το τονίζουν κάθε φορά οι Ολυμπιονίκες μας).  

O ΝΟΜεσολογγίου που προωθεί το ναυταθλητισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό, θεωρεί ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για  να γίνει η λιμνοθάλασσα διεθνές προπονητικό και αγωνιστικό πεδίο για κωπήλατα αθλήματα. 

Συγχαρητήρια στα 22 παιδιά μικρά και μεγάλα, στον προπονητή  Δημήτρη Διαμαντόπουλο, στους γονείς, στους χορηγούς και στα μέλη του ΝΟΜ που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια. 

Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά που αγωνίσθηκαν είναι τα παρακάτω: Καλαβρουζιώτης Γεώργιος ( 1 ασημένιο κατηγορία ΠΡΑ),Καλαβρουζιώτης Ιωάννης (2 χρυσά &1 χάλκινο κατηγορία ΠΑ), Καλαβριζώτης Νικόλαος (1 ασημένιο κατηγορία ΠΡΑ), Καραπάνου Δήμητρα, Ντέκα Χρυσούλα, Μπαρμπετάκης Επαμεινώντας, Τσακαλίδης Χρήστος (1 χρυσό & 1 ασημένιο κατηγορία ΠΑ), Χελιδονιώτης Ξενοφώντας (1 χάλκινο κατηγορία ΠΑ), Μπαλτάς Μάρκος, Φουρναράκης Γεώργιος, Ντέκα Ειρήνη (2 χρυσά & 1 χάλκινο κατηγορία ΚΑ),Φαρμάκη Σταυρούλα (1 χρυσό κατηγορία ΚΑ), Λυμπερόπουλος Θεόδωρος, Γρηγοράκη Δάφνη , Τούκας Μενέλαος, Στεργιάκης Αλέξανδρος ( 2 χάλκινα κατηγορία Π), Σπυρόπουλος Ανδρέας, Διαμαντόπουλος Νικόλαος, Ντέκα Αποστολία ( 1 χρυσό κατηγορία Ν) , Σκαρμούτσου Παρασκευή ( 1 χρυσό & 1 ασημένιο κατηγορία Ν), Κατσαγάνη Πολυτίμη ( 1 χρυσό & 1 ασημένιο κατηγορία Ν) και Κατσαγάνη Μαρία ( 2 χρυσά & 2 ασημένια).