Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Με το Χρυσό Μετάλλιο αναγνωρίστηκε η προσφορά του Σωτήρη Κωτσόπουλου στο Μεσολόγγι

Σε μια σεμνή τελετή, γεμάτη συγκίνηση απονεμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 18/9/2021 από το Δήμαρχο, Κώστα Λύρο ,στον Δρ. Σωτήρη Κωτσόπουλο το Χρυσό Μετάλλιο της Ι.Π. Μεσολογγίου. Ο ιδρυτής της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τρικούπη.

Η πρόταση του Κώστα Λύρου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης, αποτελεί την πλέον εύγλωττη μαρτυρία αναγνώρισης της προσφοράς στην τοπική κοινωνία του κ. Κωτσόπουλου.

Ο Δήμαρχος ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Σωτήρη Κωτσόπουλου με ιδιαίτερη αναφορά στο πλούσιο έργο του."Ο καθηγητής Σωτήρης Κωτσόπουλος, ο ιδρυτής και δημιουργός του Κέντρου ΕΨΥΠΕΑ, που τίμησε με την δική του προσφορά την κοινωνία είναι ένας άνθρωπος που ενώ θα μπορούσε να επαναπαυθεί και να δρέψει τους καρπούς της επιτυχίας της ζωής του, αποφάσισε πως είχε τη δύναμη να δώσει κι άλλα σ αυτό τον κόσμο.

Ο Σωτήριος Κωτσόπουλος σκεπτόμενος πρωτοποριακά κι έχοντας έντονο το αίσθημα της δημιουργικής κοινωνικής παρέμβασης ίδρυσε ένα φορέα που στόχο είχε την ανίχνευση και συνεπώς την έγκαιρη πρόληψη ψυχικών διαταραχών των παιδιών και των εφήβων. Κι έτσι γεννήθηκε από την ψυχή του συμπολίτη μας Σωτήριου Κωτσόπουλου, η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας γνωστή σε όλους μας ως ΕΨΥΠEΑ. Αναγνωρίζοντας στον εμπνευστή και δημιουργό της ΕΨΥΠΕΑ το ανθρωπιστικό του έργο, την μεγάλη προσφορά στην τοπική μας κοινωνία και την διαρκή παρουσία του στην κοινωνική δραστηριότητα, του απονέμουμε το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου.

«Τίμησα το Μεσολόγγι και εκείνο με τιμά σήμερα» είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Κωτσόπουλος όταν ο κ. Λύρος του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Ι.Π Μεσολογγίου.  

Η τελετή απονομής καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και εκφράστηκαν συγχαρητήρια από όλους τους παρευρισκομένους και τους ομιλητές προς τον καθηγητή για το σπουδαίο έργο του.