Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου

 


 Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, συγκάλεσε σήμερα, 7/10/2021, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Η σύγκληση του Οργάνου κρίθηκε απαραίτητη  μετά και την προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την περιοχή του Δήμου, με κυριότερα τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις. Όπως τόνισε ο Κώστας Λύρος, ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα προβλήματα που τυχόν προκαλέσει η κακοκαιρία. Επεσήμανε δε πως το ανθρώπινο και το μηχανολογικό δυναμικό του δήμου, για τις επόμενες ώρες, θα βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν.  

Τόνισε την ανάγκη συντονισμού για άμεση επικοινωνία και συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, όπου απαιτείται η κοινή παρέμβαση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει από το Δήμο και σε όσες θα συνεχιστούν, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν  τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κώστας Λύρος εξέφρασε την ανησυχία του για την μη ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και παράλληλα την ικανοποίησή του για την διαβεβαίωση που έλαβε, στην πρόσφατη συνάντηση, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα από το Μεσολόγγι, ώστε να θωρακιστούν οι περιοχές όπου διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος και έχουν εμφανιστεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα κατά το παρελθόν.

Στην σύσκεψη επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι της Π.Υ. Μεσολογγίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, του Λιμεναρχείου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, εκπρόσωποι υπηρεσιών, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς επίσης μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου.

Οι πολίτες για κάθε ενημέρωση μπορούν να απευθύνονται στον δικτυακό σύνδεσμο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/kerika_fenomena_25_7_2019.pdf

https://www.civilprotection.gr/el