Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

“Ανεξαρτητοποιήσεις”: Η αυτογελειοποίηση έχει και ένα όριο!

 

Την περίοδο αυτή στη Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ζούμε μία ακόμα πράξη παραλογισμού – που αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία – και ακούει στο όνομα των “ανεξαρτητοποιήσεων” όλου του συνδυασμού του πρώην Δημάρχου Ν. Καραπάνου «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ».

Πέραν του γεγονότος ότι πρέπει να μας εξηγήσουν από τι “ανεξαρτητοποιούνται” και απογαλακτίζονται διαλύοντας την παράταξή τους – πράγμα που δεν προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο – οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξης, εκτός από την αυτογελειοποίηση, είναι και σοβαρές και απρόβλεπτες για το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Και τούτο διότι:

1.    Πώς νοείται να διεκδικείς την επανεκλογή σου και να διαλύεις μια παράταξη που πήρε μεγάλο ποσοστό (44%) στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2019.

2.    Πώς νοείται να επιθυμείς “ολική επαναφορά” εξαναγκάζοντας τη μισή σου παράταξη να είναι απέναντί σου και εσύ να κάνεις τον ανήξερο, πιέζοντας να τοποθετήσεις τέταρτο(!) επικεφαλής μέσα σε 2,5 χρόνια;

3.    Πού απευθύνεσαι κ. Καραπάνο, σε δημότες και πολίτες που έχουν μάθει από πρώτο χέρι την καταστροφή που επέφερες στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου;

4.    Πώς είναι δυνατόν, κάθε λίγο και λιγάκι, να καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εκλέγει Αντιπρόεδρο και μέλη επιτροπών που ανήκουν εκ του νόμου στη δημοτική σου παράταξη και σήμερα εσύ λες ότι δεν υφίσταται;

5.    Τι είναι το Δημοτικό Συμβούλιο; ΤΣΙΡΚΟ; Όπως εσύ κατάντησες την παράταξή σου και το αυτί σου δεν ιδρώνει με τίποτα;

Σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ στη διαδρομή σας!

Και επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει, καλώ τον Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου – που επιχαίρει προσωρινά για όσα διαδραματίζονται στην “αντίπερα” όχθη – να βάλουν τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου!

Γιατί δικαίωμα του καθενός είναι να “ανεξαρτητοποιείται” όποτε του κατεβάσει η κούτρα, αλλά δικαίωμα και των δημοτών και εμάς των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων, είναι να αντιδρούμε στην κατάσταση αυτή. Το βαρέλι πλέον δεν έχει πάτο, ούτε και τα εργοστάσια ανταλλακτικά… γιατί κι αυτά έχουν κλείσει!

Σταματήστε λοιπόν να αυτογελειοποιείστε και αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και την κρισιμότητα που ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει περιέλθει και βλέπει πλέον με τα κιάλια, σε όλα τα επίπεδα, τους υπόλοιπους δήμους του Νομού μας.

Τέτοια κατάντια, δεν πρέπει να επιτραπεί και οφείλουμε όλοι μας να βάλουμε τέλος σ’ αυτόν τον κατήφορο.

 

Υ.Γ. Την Κυριακή 6-3-2022 – ημέρα των Απόκρεω – καλείται εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο να εκλέξει Αντιπρόεδρο και Μέλη Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, λόγω “ανεξαρτητοποιήσεων”. Για τη θέση του Αντιπροέδρου, ήδη “σφάζονται” Δημοτικός Σύμβουλος που “ανεξαρτητοποιήθηκε” από τον Καραπάνο και προσεγγίζει τον Λύρο και Δημοτικός Σύμβουλος που “ανεξαρτητοποιήθηκε” από τον Λύρο και προσεγγίζει τον Καραπάνο! Και θαρρούν ότι εμείς οι υπόλοιποι τρώμε κουτόχορτο. Πέραν του ότι δεν θα παρευρεθώ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, οφείλουμε να πούμε ότι «ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε από αυτόν τον μπαξέ». Εσείς τα γένια, εσείς και τα χτένια.      

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»