Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Έκκληση

 

Ένα μεγάλο ΕΥχαριστώ, από βάθος καρδίας, για τα καλά σας λόγια, με την υποσημείωση: πένα αδέσμευτη ΑΛΗΘΕΙΑ λαλεί…

Ο περικαλλής ανδριάντας, του εθνομάρτυρα, είναι έτοιμος και περιμένει την τοποθέτηση του, στον ανεμόμυλο, όπου έγινε η ανατίναξη. Έχει ύψος μαζί με τη μαρμάρινη βάση περίπου 4 μέτρα 30 εκατοστά. Είναι φτιαγμένος από ενισχυμένο ορείχαλκο, για να αντέχει στην θαλάσσια γειτνίασή του με την Κλείσοβα.  Οι χορηγοί προέρχονται, από το Λαϊκό κλήρο, μιας και η Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας, δεν υλοποίησε την υπόσχεση και την επιθυμία του μακαριστού Κοσμά, να γίνει η ΙΔΙΑ ΧΟΡΗΓΟΣ, του αδούλωτου εν Χριστώ αδελφού, Ιωσήφ Ρωγών. Έχω την αντίληψη ότι ο λαϊκός κλήρος και ΜΠΡΑΒΟ του,  ακολούθησε τα αγωνιστικά νάματα,  του Διάκου Αθανάσιου και του Παπά του Φλέσσα. 

Ο πρώτος Μητροπολίτης πού τίμησε την ΗΡΩΙΚΗ ΜΝΗΜΗ του εθνομάρτυρα ήταν ο Μακαριστός Θεόκλητος,  που το 1977,  με χορηγία της Μητρόπολης,  τοποθέτησε στον αύλειο χώρο του Αγίου Παντελεήμονα,  τις προτομές των απροσκύνητων Επισκόπων Ιωσήφ Ρωγών και Πορφυρίου, για να διδάσκονται τα ελληνόπουλα ότι η ελευθερία της Ελλάδος,  αποκτήθηκε με θυσίες και ανατινάξεις.

Θαρρώ λοιπόν ότι και ο Μακαριστός Κοσμάς, υιοθετώντας τις απόψεις της Πρωτοβουλίας πολιτών του Μεσολογγίου,  για την ΕΠΕΤΕΙΟ των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης περπάτησε στις ίδιες ράγες της ιστορικής ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ του ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ, που είχε στρώσει ο Θεόκλητος,  διευρύνοντας τον ορίζοντα του ιστορικού και αγωνιστικού ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ  του ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ. Ατυχώς ο Μακαριστός Κοσμάς δεν θα επιτελέσει τη λειτουργία στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα.

Έχω όμως την αίσθηση ότι και οι δύο μακαριστοί Μητροπολίτες που διέθεταν την χάρη της ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ,  θα μας παρακολουθούν,  από το ουράνιο ψήλωμα της πίστης τους,  δίνοντες τις ευχές τους,  σε όσους τίμησαν τη ΘΥΣΙΑ του Ανατιναχθέντος ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ και συγχωρώντας εκείνους, που υπήρξαν ανακόλουθοι στις εντολές τους. 

Και η ΕΚΚΛΗΣΗ μας, προς ΟΛΟΥΣ τους Συλλόγους, τους Μεσολογγίτες και τις Μεσολογγίτισσες.

Για να πληρωθούν τα μάρμαρα, τα σκαλίσματα, ο γερανός, τα ηλεκτρικά που θα φωτίζουν το άγαλμα, οι εργασίες κλπ. χρειάζονται περίπου 3.000 ευρώ. Ο γράφων πρώτος κατέθεσε 500 ευρώ, ως χορηγία, για να προλάβουμε να χαρούμε στην ΕΠΕΤΕΙΟ της ΕΞΟΔΟΥ, την τοποθέτηση του αγάλματος, του ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ, που ανατινάχθηκε για την ΠΑΤΡΙΔΑ και του ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ!

Η πληρωμή πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Μαρτίου.

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

τηλ. επικοινωνίας 6939199785 και 6942587555

 

Νικήτας Φιλιππόπουλος

πολίτης της Πόλης

των Ελεύθερων Πολιορκημένων